От изгорелия ферибот в Гърция отново излиза пушек

Не е изключено да има други огнища на пожари на борда на "Юрофери Олимпия”.

Няма край драмата с изгорелия ферибот в Гърция, ето какво се случва:

В момента от кораба излиза пушек. Пожарни екипи обливат външната част на ферибота с вода, за да спадне температурата във вътрешността му

Продължават опитите за намаляване на температурата на борда на горелия край остров Корфу в Йонийско море ферибот „Юрофери Олимпия“, съобщава електронното издание на гръцкия в.„Етнос“.

Италианският ферибот по линията Игуменица (Гърция) – Бриндизи (Италия) се запали на 18 февруари рано сутринта в района на остров Корфу с 290 пътници и екипаж на борда. Миналата седмица той беше изтеглен до пристанището в Астакос. В понеделник при отваряне на рампата на ферибота, във вътрешността на кораба отново се разпали пожар.

В момента от кораба излиза пушек. Пожарни екипи обливат външната част на ферибота с вода, за да спадне температурата във вътрешността му. Тече и операция по изпомпване на водата, с която е обливан плавателният съд, предаде БТА.

Температурата във вътрешността на кораба е толкова висока, че има случаи на разтопяване на маркучите с вода.

Не е изключено да има и други огнища на пожари на борда на „Юрофери Олимпия”. След спадане на температурата, операцията по издирването на последните трима души ще продължи. Ще бъдат извадени и изгорелите превозни средства.

В първите часове след инцидента на 18 февруари повечето пътници бяха евакуирани. Други трима души, сред които един българин, бяха спасени в дните след пожара. Единадесет души се водеха в неизвестност, седем от които българи.

Тяло на гръцки шофьор беше открито, докато се провеждаше спасителна операция в района на Корфу. След като корабът беше изтеглен до пристанището Астакос, бяха открити още седем тела. В момента в неизвестност все още са трима души, пише в."Български новини".