Гонзо за протеста на ЦСКА: Недопустимо е!

"Лъвчетата" се класираха за финалите на европейското първенство

Техническият директор на БФС Георги Иванов - Гонзо говори пред медиите при завръщането на юношите ни до 17 години от Португалия. "Лъвчетата" се класираха за финалите на европейското първенство, което ще се проведе в Израел от 16 май до 1 юни, а жребият ще бъде изтеглен на 6 април.

Бившият нападател на Левски изрази надежда, че тази генерация може да пробие и в мъжкия футбол.

"Трябва да благодарим на клубовете, които са изградили тези момчета, които вече даже са мъже. Те са бъдещето на националния тим. Трябва да благодарим също на Данчо Петков, на Кралев, на докторите, на масажистите. Тези хора работят вече над една година в екип. Отстраниха Сърбия и Хърватия. Поздравления за целия екип. Децата се радваха, треньорите и директорите също бяхме с тях и се радвахме за успеха им", коментира Гонзо на летище "София".
"Аз имам най-малко участие в цялата ситуация. Надявам се след Европейското цената на момчетата да стане още по-голяма. Ако искаме да развиваме футбола, това е бъдещето. Българският футбол върви в правилната посока, трябва да развиваме тези формации, крачка по крачка. Всичко, което става в БФС се отразява на футболните клубове, които се намират в ситуация, в която не знаят какво става", продължи Иванов.
"В България живеем, свикнали сме с напрежението и неразбориите и си продължаваме работата. Има си законни конгреси. Не съм съгласен обаче, че трябва да има такива протести в Бояна, там тренират доста деца, национални отбори. Считам това за недопустимо", отбеляза Гонзо относно протеста на цесекарите, които от понеделник са на палатков лагер пред сградата на БФС.

"Има много силни отбори в тази възрастова група. Тимът до 17 години на Португалия играе на висока скорост. Биха Норвегия, Финландия. Мачът с тях ни показа, че има още върху какво да работим", добави Георги Иванов.