СОС изслушва директора на Пътната полиция заради катастрофата на бул. "Черни връх"

На заседание на Столичния общински съвет ще бъде изслушан директорът на Пътната полиция към СДВР комисар Тенчо Тенев във връзка с катастрофата на булевард "Черни връх", при която късно вечерта във вторник загинаха две млади жени. Това предаде БНР.

Председателят на съвета Георги Георгиев изисква информация за работата на КАТ - София, как се осъществява контролът и какви са причините да се допускат подобни инциденти в столицата.

"Какви са причините да може човек с 40 или повече нарушения да шофира, очевидно необезпокояван по улиците на София, общината има за задача да изгради инфраструктура, да постави маркировка, да има заграждения, които очевидно при движение със 140 км в час не са могли да предпазят хората. Ние очакваме ясни отговори пред Общинския съвет и пред гражданите на София какво предстои", каза Георгиев.
Той беше сред протестиращите граждани, които се събраха вчера на мястото на катастрофата и настояха да се вземат най-сетне ефективни мерки за повече сигурност на пътя.

Близо 3 часа кръстовището между булевардите "Арсеналски" и "Черни връх" беше блокирано от протестиращите. Хората поднасяха цветя на мястото, където загинаха нелепо двете жени.

На същото място вчера имаше протест и на таксиметрови шофьори, които блокираха за кратко кръстовището и надуха клаксони в знак на съпричастност към жертвите на катастрофата и близките им.

Водачът на джипа, причинил катастрофата във вторник вечерта избяга, но вчера в ранния следобед беше задържан. 35-годишният Георги Семерджиев е с над 50 нарушения. Има и криминални регистрации и висящо дело в съда.