ПП оттегля кандидатурата на Никола Минчев за председател на Народното събрание

Политика

19-10-2022, 22:06

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Продължаваме Промяната" оттегля кандидатурата на Никола Минчев за председател на Народното събрание. Това съобщи председателят на ПГ на партията Андрей Гюров на брифинг в парламента.

"Ние дадохме шанс на всички парламентарни групи да се обединят около най-достойния кандидат, издигнат от ПП - г-н Никола Минчев. Във втория рунд на гласуването той спечели най-много гласове и въпреки всичко не можахме да излъчим председател. Тъй като се появи обвинение, че ние пречим на възможността да се направи избор, парламентарната група реши на свое заседание на утрешното гласуване сутринта да не издига кандидат и да даде възможност на останалите да проведат гласуване", каза Гюров.

Асен Василев заяви, че като опозиция партията ще гласува против номинацията на Росен Желязков от ГЕРБ и към момента не са решили дали да подкрепят кандидата на друга партия.

ПП няма да подкрепи и предложението на "Демократична България" за ротационно председателство на парламента. Асен Василев определи това като "силно неефективно".