Фандъкова, моля те, изкъпи ги!

Общество

09-06-2012, 17:10

Автор:

Владимир Зарков

Всичко от Автора

60% от таксиметровите шофьори в София миришат на обора, от който тръгнаха към столицата

В училище, който не слушаше, учителката го наказваше. Или му пишеше "двойка" за поведение, или го гонеше от час. В София най-важната учителка е тази по руски - кметът Фандъкова. И с оглед започналите вече жеги в столицата, жизнено важно е да привика в час на класния столичните таксиметрови шофьори. И да ги накара да се изкъпят! Защото поне 60 процента от тях гордо ни обгазяват с миризмата на обора, от който хванаха пътя към София.

Разгърдена риза, къси гащи от левче, още по-евтини джапанки, задължителния "маникюр" на малкия пръст, забит в слуховия орган, в поредната акция по измъкването на кубиците ушна кал, затлачена от 5-те дни без душ. И задължителния въпрос: "Пречи ли ти цигарата", когато види, че отривисто отваряш джама Не, бе, пич, не ми пречи цигарата, ти ми пречиш. Защото фаса мирише по-добре от теб. Наистина нямам обаснение защо част от приматите, въртящи волана на жълтите коли, предпочитат да се мъчат в собствената си воня, вместо да пуснат климатика!? И защо те могат да стачкуват, че 70 стотинки на километър им е малко, когато аз нямам право на протест срещу 700-те вредни емисии в носа ми? Моля потния примат до мен да пусне климатика. Той като Дянков вади една постна пица и ми обяснява, че това да не мирише, му се отразява на бюджета. И затова предпочита кирлив, но финансово щастлив. Чак, когато му обещавам бонус, пуска да духа студеното. Боже Господи, в "Син Сити" духат за по-малко!!! Климатиците де.

Спираме пред нас, вадя 14 лева и чинно си плащам. Иначе ще дойде веднага стадо примати да ме пребие. И на бегом се изнасям в апартамента да се дезинфекцирам. А онзи пали колата към следващия клиент, който ще бъде поразен от жълтото бактериологично оръжие по пътищата на столицата. Това ли е правилото на джунглата днес? По-миризливият изяжда другия.

Айде стига вече, 21-и век е! Покрай правата на циганите, на турците, на бездомните кучета и амбриажите като Евгени Минчев, време е да защитим и тези на пътуващите в софийските таксита. Време е ДАИ или която и да е там просеща пари организация, да задължи таксиметровите компании да имат коли с климатик! През 2012 година, това не е кой знае какъв проблем. Време е някой да задължи приматите да ползват "Тройной" за нещо повече от производството на домашната водка. Тази огнена вода, която ги подтиква след това да се отнасят към съпругата като към клиент, нямащ пари да си плати сметката. Време е, когато пътуваш с такси в София, да не минаваш първо през военновременния резерв, за да си купиш противогаз. Въобще време е таксиметровите шофьори, няма значение на кола или на маршрутка, да убият свинското в себе си. Иначе утре всички ще миришем като тях. А "Софийска вода" ще фалира. Защото тези дето не се къпят и вода не пият. Което също си ли личи, когато седнеш до тях в таксито. Така де, зъбите няма как да си ги измиеш с водка, домашно производство. И те стават едни такива жълти... като таксито.