Аман от македонски изцепки!

Общество

11-06-2012, 13:00

Автор:

Стойчо Керев

Всичко от Автора

Президентът Желев като признаваше независимостта на бившата юготеритория трябваше да си направи сметката за колосалните количества ексраменти, които ще се стоварят, вонящи на главите ни

Толкова тежка македонска изцепка рядко може да бъде видяна. Пречупен кръст на българско знаме. Фашистки футболен отбор, не кой да е, а Левски и ред други тъпни ни заляха оня ден от любимото ни Скопие

 

Вече съм почти сигурен, че комшиите водят в класацията за омаскаряване на историята ни. Не претендирам да съм професор по каквато и да е наука. Наслушах се и се нагледах на измишльотини и фантасмагории. Дълго време в съзнанието ми битуваше еретичната мисъл, че на доброто се отвръща с добро. Ядец!

Президентът Желев като признаваше независимостта на бившата юготеритория трябваше да си направи сметката за колосалните количества ексраменти, които ще се стоварят, вонящи на главите ни. Неколкократно съм кръстосвал македонските земи. Красиви са, има чар дори в печалното Охридско езеро. Дори съм работил с местни журналисти. И до ден-днешен един от най-свежите водещи на магазинно предаване е мой избор. (б.а. Добре, че умря циганката дето ме хвалеше!) От неуверен младеж сега той е добър презентатор. Цялата концепция на предаването е изградена от български екип и колегите, работили по проекта са свидетели как от гола вода, това момче е люта ракия днес. И тъй като знам колко нездрави са мислите на някои хора край Вардар, няма да спомена името на юнака и телевизията. Току виж го обявили за български фашист или най-малко шпионин. Да градиш самочувствие с метафори и "фикшън" идеи е, меко казано, тъпо. И без това ден след ден се забавляваме със странностите на скопските владетели на пропагандата. Български блогър дори прибави щипка сол и пипер към загорелия буламач. Цитирам:

Филип 2 Македонски – баща му е македонец, майка му е македонка, той е македонец.

Александър Македонски – императорът на първата истинска македонска империя.

Николо Макеавели – известен македонски имигрант във Флоренция. Създал научното течение за освобождение на Македония – Макеавелизъм.

Христофор Маколумб – македонски мореплавател, откривател на Максико, кубинските пури и маковите полета.

Георги Вашингтонски – първият македонски президент на САЩ. Откривател на македонския град Вашингтон.

Спирам до тук, защото има опасност да ви се напука монитора от майтапи. Само, че агентите на новата македонска история си грачат. И докато си вярват се запъват като магаре на мост да прекрачат в 21-и век. Там, обаче, са албанците и като нищо след време може да им викаме – "Здравей, комшу". Та вместо европейско, Скопие да е васал на Тирана. Не искам да навлизам в реториката на конспиративните теории за сърбизация, влияние на Титовите служби, кой побъркан български министър-председател не се е опънал или се е озъбил на Сталин. За хилядите македонци с български паспорти дори не ми се говори. На децата в Южния парк им е ясно за какво са им български тескерета на великите шовинисти отвъд Благоевград. Една истина за писателя Венко Марковски, нарочен за създател на македонския език. За експеримента как от българин се прави македонец той споделя: "От Скопие дойдох българин, в София станах македонец...". От 1941 година нататък той сам убеждава стотици, а чрез творчеството си и хиляди македонски българи, че не са българи. (б.а. повече може да видите в Уикипедия).

От македонец българин да правиш в наши дни е направо лудост. Има една улична поговорка "Бий, за да те уважават". Ще заменя "бий" с друга дума да не би да ни обяват война и да ни изтребят с танковете дето им подарихме. Впрочем, те ги нарязаха и претопиха. От Брюксел им казали, че с руски "Т-55" ще видят НАТО на кукуво лято. Около 2014 година ще мислят дали да ги приемат, според президента Плевнелиев. Според гърците не е ясно, а в ЕС ще ги пуснат с това име, когато цъфнат налъмите. Сега за замяната на глагола "бий" в уличната поговорка. Сещам се за поне няколко думи, а вие? За благозвучие предпочитам: "Бъди мъжкар, за да те уважават".