Кокаиновата кралица Петя-Циганката става свидетел срещу Брендо?

Общество

14-06-2012, 17:24

Автор:

Мая Костадинова

Всичко от Автора

Факт и то признат от всички е, че търговията с кокаин и по-точно контрабандата на територията на няколко европейски държави не може да се случи без благословията на някоя от големите служби

Единствената дама “муле”, задържана при акцията срещу италианската Ндрангета и Брендо поиска сама да бъде екстрадирана в Италия.

Искането й идва, въпреки че на ботуша наказанието за мулетата на кокаин са много по-високи от колкото тук. Там тя може да получи от 6 до 20 години, а в България значително по-малко. И въпреки че ще чуе присъдата си в Италия, прокурорът по делото обясни Петя ще лежи тук, а наказанието ще се съобрази с нашите закони. Странно, но факт. И как да не е така след като борбата на обвинението е да спечели дамата на своя страна срещу Брендо. Според източници от разследването това вече е факт и Петя ще даде показания срещу сочения за Кокаинов крал.  

Иначе кашата с европейските заповеди за арест е огромна.

Грешки в превода бавят решенията за екстрадиция на останалите 13 забъркани в аферата. Оказа се, че преводачите италианци и родните им колеги превеждат един и същ текст с различно значение. Заместник – вътрешният министър Димитър Георгиев обяви в предаването "Код: Криминално", че желанието да няма теч на информация е било причина за бързото повдигане на обвинения и изготвяне на леко обърканите заповеди за арест. Това била и причината да има грешки в текста. За помощ били извикани хората от Евроджъст. Дългоочакваното бързо извеждане на Банев от страната също се отложи. За след седмица. Магистратите установиха, че не могат да разберат за какво точно италианците искат Брендо. В документа пише, че Банев се издирва за задочно издадена присъда, а след това се споменава, че той е следствен за наркотрафик. Освен това противоречие, в писмо до министерството на правосъдието съдът в Милано пише, че Брендо ще бъде предаден само временно на италианските власти.

Грешката в превода се очаква да се изчисти на 20 юни, когато е следващото заседание по делото за екстрадиция. Иначе другият задържан съратник на Кокаиновия крал – Тинко Гарев заминава за Италия.

Все още обаче никой не дава отговор на въпроса:

Коя чужда служба е закриляла Евелин Банев – Брендо?

Факт и то признат от всички е, че търговията с кокаин и по-точно контрабандата на територията на няколко европейски държави не може да се случи без благословията на някоя от големите служби. Италианците в специалната си пресконференция признаха Брендо е снабдявал с кокаин калабрийската мафия. Това обясни ген. Джанпаоло Ганцер, директор на Специализираното звено на карабинерите за борба с организираната престъпност. Той дори обясни, че Брендо работел заедно с "Фамилия Белоко", клон на Ндрангета. Дори тези признания са достатъчни, за да заключим, че нашия човек е имал покровителство от високо.

По-важно е защо е “изгорял” Банев? И тук антимафиотите имат един отговор – за да дойде някой по-удобен на неговото място!