Магия за пари, част 2

Общество

27-08-2012, 11:11

Автор:

Стойчо Керев

Всичко от Автора

Най-ценното качество на търсещите е търпението. За мое щастие голяма част от хората са нетърпеливи да забогатяват и така пропускат смисъла на заклинанието. Иначе, парите обичат да бъдат ухажвани и уважавани

Снимам един проект от известно време. Покрай него срещам различни хора. Някои доста странни, други откровено луди. Има и специални, такива със свръхспособности. В разговорите ми с тях научавам изключително ценни неща за всекидневието. Неотдавна разговарях с една жена, да я наречем гадателка. Всички мои опити да я навия за снимки останаха напразни.

Въпреки това имах досатъчно време да науча това-онова за живота. Преди време обещах на читателите рецепта за праване на пари. В първата част на публикацията има заложени пет думи, които са началото на формулата. Останалите ще си помисля, докато пиша, дали да дам. Да не забравяме, че парите са енергия. Има хора, които не могат да я понесат и тръгват да правят глупости. Наркотици, проститутки, луксозни коли и други такива земни дивотии. В този смисъл тази аксиома няма да проработи за тях.

Да се върна на срещата ми с Гадателката от северна България. Какво ми каза ли? Всичко, за което я попитах. Какво ми позна ли? Абсолютно всичко. Знам името на следващия премиер. Знам името на следващия президент на България и името на следващия президент на САЩ. Аха, знам какво ще се случи на 21.12.2012 година и къде е добре да бъда по това време. В замяна тя пожела да й споделя нещо. Прецених и казах формулата за правене на пари. Намекнах, че първата част от нея съм споделел с читателите на sofia.utre.bg.

И какво чуха ушите ми? Ти да не си луд  да им дадеш и втората част. Та те ще полудеят и ще започнат за щяло и нещяло да я ползват. Тогава разбрах, че може би има основание в думите й. Нали ми беше познала всичко, нямах причина да не й вярвам. Въпреки това, днес полагам остатъка от формулата в този текст. Ако някой има сензитивност и открие края на изречението, да е жив и здрав! Всъщност хиляди по света се възползват от подобни мантри и ги практикуват. Мнозина са тези, обаче които успяват да се докоснат до познанието.

Най-ценното качество на търсещите е търпението. За мое щастие голяма част от хората са нетърпеливи да забогатяват и така пропускат смисъла на заклинанието. Иначе, парите обичат да бъдат ухажвани и уважавани. Имам приятел, който грижливо загъва всяка банкнота и я поставя на точното място в портфейла си. Никога не ги мачка като твърда тоалетна хартия и ги дава с удоволствие. И о, чудо, като лястовички на пролет те кацат отново при него, а той по детски им благодари. Де се е чуло и видяло човек да благодари за получени пари днес. Явно има и такива. От дума на дума с Гадателката стигнахме и до друго свързно с парите. Какво да правиш, ако ги намериш на улицата. Ааа, не! Не ги предавайте на полицията! Грешка е, казва жената. Полицията си имала друга работа. Е как така, стрестано й отвръщам. И чакам отговор. Най-добре било намерени пари или спечелени от тото да се разпределят. Десет процента за някое добро дело и десет процента за роднини. Останалите да се ползват с акъл за просветление и добруване. Добре, така да е! Ом, брииз хамаха, си повтаряше по сто и осем пъти на ден моя приятел с пълния портфейл. Някои от нашата компания му се присмиваха, а банкнотките кацаха ли кацаха в кесията на щасливеца.