Брак с чужденец и бонус - 7 000 евро

Общество

30-08-2012, 10:44

Автор:

Мая Костадинова

Всичко от Автора

Тя била красива, руса, с дълги бедра и прав нос. Ръцете и – изящно тънки, а устните много сочни

Големи жеги имаше това лято.

В някои от дните, когато ти се наложи да излезеш по обяд започваш да се чудиш лошо ли ти е или това вече е нормалното състояние на тялото и душата ти. В един от тези дни, една приятелка реши за бъде съвестен гражданин и да помогне на един тийнейджър с изключителни артистични заложби да открие майка си.

Момчето е българче, жертва на "модерен" развод на своите родители и на още по-модерното алкохолизирано всекидневие.  И така, за пореден път, останало без пари то се опитало да открие своя родител, който изчезнал два дни по-рано. Мобилният телефон на жената се изключил, в момент в който тя разговаряла със своето отроче и точно му съобщавала къде се намира. Страхът превзел тийнейджъра и той помислил, че жената е в голяма опасност. Така попаднал на моята приятелка и още една съвестна девойка, която познава семейството от години. Двете съвестно хванали хлапето за ръка и го отвели в едно столично районно управление. И точно там, докато чакат, за да пуснат сигнал за изчезналия родител, попаднали на интересна сцена, нещо средно между трагедия и комедия.

Родните полицаи, събрани като за сеир, с отворени усти слушали дълги слова от испаноговорящ гражданин. Мъжът, около 50-т годишен, видимо притеснен и превазбуден, разказвал на нищо не отбиращите испански, ченгета своята житейска история. Приятелката ми владее доста езици, испанският е един от тях, та се заслушала, а в последствие се заела да разнищи и този случай. Просто си е всеотдайна, какво да я направи човек?

Та, испаноговорящият трескаво изговарял дълги и бързи изречения, всичките били въпросителни, след всяка плеяда млъквал и поглеждал с надежда към полицаите. Те, разбира се нищо не отбирали от думите му, затова пък правели опити да отговарят на развален английски, след всяка тяхна реплика мъжът продължавал да обяснява сякаш всички всичко са разбрали. Полицаите се събирали все повече и повече, цяла тълпа гледала сеира и никой нямал и понятие какво точно се случва.

Ситуацията била повече от комична и наложила, приятелката ми да се заеме с ново добро дело, все пак докато чака да свърши едното да не скучае, както се казва. Включила се в историята и хванала новината. Испаноговорящия търси любовта на живота си! Честна дума, запознали се в интернет сайт за запознанства. Тя била красива, руса, с дълги бедра и прав нос. Ръцете и – изящно тънки, а устните много сочни. Горканчо толкова се влюбил в нея, че и изпратил 7500 евро, за лечението на болния и чичо. От тогава обаче, тя спряла да му пише и да си вдига телефона. Двамата разговаряли на турски, той владеел езика. Смело, влюбеният мъж решил да открие своята любима. Тъй като незнаел адреса и, се обърнал към местната полиция. Оттам веднага се светнали, че това е типична за балканските ширини измама с мнима булка в интернет, но горканчо отказал да повярва. За да се обеди решил лично да пусне жалба до българската полиция и да види те какво знаят за любимата му Жулиета.

Решил да хване първият самолет за България и да се отдаде на страстта, с надеждата че тя - любовта на живота му, която ще изпълни скъпата му къща с деца – не е измамница! След като историята стана ясна на родните служители на реда, отне 3 дни, за да бъде убеден влюбеният Ромео, че е жертва на измама. Стана ясно, че неговата любима е от разградските села – областта е убежище на телефонните мошеници. Развръзката и голямото разочарование дошли, когато Ромео от Мадрид видял истинската снимка на Жулиета от село. Тя далеч не била руса с дълги бедра, изящни ръце и плътни устни. А цветът на кожата надхвърлил очакванията на чуждоземеца. Разбира се, за парите забравил, все пак ги е изпратил напълно доброволно. Може би най-интересното в целия случай е, че въпросният чуждоземец, съвсем не е случаен човек. Той е служител от Министерството на културата в Испания и още по-странното е, че е компютърен специалист! Той отлетя за страната си и вероятно още с влизането вкъщи седна пред компютъра да дири новата си любов.

Иначе тийнейджърът, чиято майка беше изчезнала го настаниха временно в социален дом. Жената я откриха и както казват бюрократите – предстои екип от социални работници и психолози да поработят с нея, за да не остане талантливият млад художник без родители.