Тела на голи деца из цялата мрежа

Общество

11-09-2012, 11:06

Автор:

Мая Костадинова

Всичко от Автора

Стотици потребители, освен родителите, обвиняват за развихрилата се педофилия и така наречената чалга култура. Трябва ли да я има и кой я толерира?

Голи деца, чиито дупета се разпространяват в мрежата събудиха позаспалите ни морални ценности.

Казвам позаспали защото като гледам нямаме проблем да пускаме малките по чалга концерти, на които части от интимните части на певачките са постоянно на показ. Та какво ни събуди – в сайт за запознанства чрез така наречените видео лексикони някакъв тип, за когото се твърди, че е член на парламентарно представена партия, се възползвал от доверчивите малчугани. Искал от тях да си събличат гащичките, да пъшкат и да имитират полов акт. Те отговаряли на всяко негово желание с кратко клипче, което качвали на сайта. Та за добро или за лошо цялата интернет общественост видя телата и лицата на невръстните малчугани. Клипчетата бяха изтрити от ГДБОП, а извършителя заловен.

Появиха се и социално активни хора, които решиха да направят групи, в които да се говори срещу педофилията. Снимките на децата обиколиха стократно всички медии. Хората настояваха родителите на малчуганите да ги видят и да се засрамят. Защото, няма как да не сте съгласни, основната вина за това е на наша. Това, което е спасило момиченцето от брутално посегателство, е факта че педофилът не е от неговия град и до среща очи в очи не се е стигнало.

Е, ужасна история, но дано тя да отвори очите на родителите, които не ми казвайте, че не знаят как да предпазят малките от подобни ситуации. То който се интересува ще разбере, че има специални, абсолютно безплатни програми за родителски контрол на посещаваните сайтове.

Този случай обаче започна и един друг дебат. Споменах за него в самото начало. Стотици от потребителите в социалните мрежи освен родителите, обвиняват за това и така наречената чалга култура. Трябва ли да я има и кой я толерира? Защо поведението на разголените силиконки, които вече са и върху детските училищни тетрадки, се приема като нещо възпитателно за родителите? Много ми се иска дебата да продължи. Много ми се иска никога да не видя вкъщи силиконови гърди да греят от тетрадката с тесни и широки редове, купена с парите за закуска.