Носи ли някой отговорност за бездействието на полицията в Ловеч?

Общество

22-09-2012, 16:02

Снимка:

Facebook

Автор:

Мая Костадинова

Всичко от Автора

25 годишната Ивелина Славчева от Ловеч стана жертва на какво?

25 годишната Ивелина Славчева от Ловеч стана жертва на какво? На един психично болен полицай, който е издържал психо тестовете на вътрешното министерство или на една боксуваща система, която в малкия град съвсем не работи?

Задавам си тези въпроси защото напоследък все по-често шефовете на вътрешното министерство обясняват, че битовата престъпност била намаляла и че тези престъпления не са особено важни. Дали това е причината обаче в момента в Ловеч близките и приятелите на убитото момиче да протестират пред Районното и да искат оставката на местното ръководство? Заради тази незначителна битова престъпност - почти всеки трети възрастен човек на село е обиран, а животните му са крадени?

Сега действията на полицията в Ловеч се проверяват от МВР. Ще се търсят причините защо подадените жалби от убитата Ивелина Славчева не са били разгледани и действия срещу нейният убиец, полицаят Иво Маринов, не са предприети. Както се казва след дъжд качулка!

След като случая се разчу заради трагичния си край се оказа, че покойната Ивелина съвсем не е единствената жертва на бившия катаджия. Оказа се, че има още две момичета, тормозени и заплашвани с киселина от полицая убиец. Едната е от Плевен. Преди година Иво се отказал да я следи и да я заплашва, че ще запали колата и. Вероятно по това време той е срещнал бъдещата си жертва Ивелина. Твърди се, че още една от жертвите на маниака преследвач е напуснала Ловеч. Била подала над 20 жалби срещу него. И те без резултат.

Лошото е, че случаят вече се политизира. Депутати се наеха с препоръки към работата на МВР, което само по себе си означава, че никой няма да се съобрази с искането на роднините. А какво по-справедливо от това да искаш тези, които не са си свършили работата да бъдат наказани? Роднините искат и още един малък жест от вътрешното министерство. Искат да получат съболезнования поне от вътрешният министър. В момента обаче Цветан Цветанов има друга задача. Трябва да спре протестът на своите служители, който се готви за 23 и 24.09.2012. Те искат с 25% повече пари. А хазната ги няма. В писмото си до своите служители Цветанов казва, че е започнал преговори с финансовото министерство. Неговите подчинени обаче засега са непреклонни излизат на протест. В неделя от 16.00 часа и в понеделник от 8.30 часа в София. Протестите на полицаите са подкрепени от пожарникарите и служителите на затворите.