Най-култовите фрази на Джеръми Кларксън (Част Втора)

Поразяващата уста на Би Би Си ще остане завинаги в телевизионната история с пиперливите си и понякога дебелашки шеги

Поради големия интерес към „крилатите” фрази на известният телевизионер продължаваме с втора не по-малко забавна част съдържаща ударна доза шеги от уволнения вече водещ на предаването Топ Гиър.

„Когато обсъждали на какво наподобява звука от Мерцедес – Макларън SLR, британските инженери от Макларън казали, че звучи като Спитфайър. Но немците от Мерцедес казали „Не! Не! Звучи като Месершмит”. Всички те грешат. Звучи като бога на бурите, който драска с нокти.”

„Съжалявам, но да имаш Астън Мартин DB9 на алеята и да не го караш е нещо като да имаш Кийра Найтли в леглото си и да спиш на дивана в хола. Дори да имаш половин скротум, това няма да се случи.”

„Кьонигсег казват, че ССХ е по-комфортен. По-комфортен от какво? Да бъдеш наръган в гърба?”

„Господ може и да е направил света за шест дни, но докато е почивал на седмия, помощника на Луцифер Балзибъб е изскочил от някъде и е създал това място.” Джеръми Кларксън за Детройт.

„Да притежаваш TVR е като да имаш мечка. Това значи, че е страхотна, докато не ти откъсне главата, което тя ще направи.”

„Обадих се на Джей Кей от Джамирокуай, който има едно такова и го питах „Ще ми заемеш ли твоето?” Той каза, да, но само ако му заема дъщеря ми, тъй като струвала толкова.” Джеръми Кларксън за Ферари Енцо

„Климатикът в Ламборджинитата вероятно се захранва от астматик, който се е сгънал в таблото и духа със сламка.”

„Ако планирате да си вземете БМВ 6-та серия, препоръчвам да включите на задна скорост и да напуснете къщата на приятелите си, без те да видят задницата на колата.

„Американците изнасят лекции по демокрация на света, но не дават да се изключи тракшън контрола!” Джеръми Кларксън за Шевролет Корвет.

„Звучи като Бари Уайт, който яде оси.” За Мерцедес Бенц CLS55 AMG.

„По-скоро бих отишъл на работа на ръце, отколкото с Форд Галакси. Който и да е създал тапицерията на тази кола е имал фиксация  на тема карфиол. По-скоро бих си направил вазектомия, отколкото да платя за Форд Галакси”.

„Състезателните коли, произведени за употреба на пътя никога не са ставали. Те са нещо като да направиш хардпорно и след това да го монтираш така, че да бъде показвано в британските хотели. Приключваш с половинчасово гледане на потното лице на някакъв мъж.”

„Миналата седмица някой ме попита какъв рингтон ползвам на мобилния си. Да не би да приличам на човек, за когото това е от значение? Вижте прическата ми – тя е резултат от съвместния труд на вятъра и времето“.

„Не знам откъде е Lada-та, която карах. Или пък кой я е направил. Мога само да се досетя, че е бил много ядосан за нещо“.

„В добрите стари времена на Коледа децата се радваха на обикновена мандарина и парченце тел. Днес децата не играят в горите, а просто седят пред монитора и стрелят по хора“.

„Искат да кръстят новия кросоувър на Maserati Kubang. Сигурно това е звукът, който чува собственикът, когато изтече гаранцията“.

„Мнозина сменят колите си с мотоциклет, мислейки си, че така ще им излезе по-евтино. Това съвсем не е така. Естествено можете да си купите 125-кубикова Vespa за 3499 паунда. Но ще ви трябват и каска (още 300), яке (500), панталони като на Фреди Меркюри (100), ботуши (130), чифт ръкавици от кевлар (90), ковчег (1000), надгробна плоча (750), кремация (380) и цветя за църквата (200)“.

„За да бъде наречен един автомобил суперкола, двигателят му трябва да е разположен в средната му част, но както винаги съм твърдял – ако Господ знаеше, че ще наврем мотора точно там, той нямаше да измисли капака“.

Както вече стана ясно, колегите на Кларксън, Джеймс Мей и Ричард Хамънд също бяха уволнени от телевизията и сега тримата тръгват на световно турне.

Прочете още от цветущите бисери на Джеръми Кларксън ТУК!