В очакване на поредния ден на предизвикателството

Спорт

11-05-2016, 09:29

Снимка:

olimpiafc.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

За 24-ти пореден път Българската асоциация спорт за всички организира Световен ден на предизвикателството’2016

 

Тази година всички събития от програмата на Световен ден на предизвикателството са под патонажа на Министъра на младежта и спорта г-н Красен Кралев. Проявите са посветени на 17 май – Ден на българския спорт. Събитията в София са част от кампанията София – Европейска столица на спорта - 2018 година.

Централната проява за страната ще се проведе в гр. Варна на 15 май /неделя/ от 09:30 часа и ще включва занимания по маратонско бягане, бойни спортове, йога, катерене, кокили, кондиционна тренировка, демонстрации на спортни клубове „Здраве и активно дълголетие“, гимнастика, различни видове аеробика - степ, пилатес и други.

Тази година Маратон Варна и Световният ден на предизвикателството ще стартират по едно и също време.

Заповядайте на 15 май 2016 г. от 09:30 часа на пл. „Независимост”, гр. Варна, където ще имате възможност заедно с известни български спортисти да се включите в спортни предизвикателства.

Предизвикателство 2016 ще бъде организирано и в градовете София – 14-15 и 28-29 май, Пловдив – 28 май, Враца – 14 май, Дупница – 20 май, Разград – 12 май, Кюстендил – през целия месец май, Велинград – 17.05 май, Перник – 14 май, Плевен – 28 май, Благоевград – 29 май, Хасково – 17 май и Сандански – 17 май.

Програмата на Предизвикателството за градовете е следната:

Град Велинград на 17-ти май с осигурен свободен достъп до общински спортни обекти и организиран спортен празник;

В гр. Кюстендил през целия месец май с осигурен свободен достъп до тенис кортовете и спортни площадки на СК „Осогово”;

В гр. Разград на 12-ти май в градския парк и двора на ОУ „Васил Левски” ще бъдат организирани занимания по акробатика, лекоатлетически крос, скок от място, дълъг скок, набиране от вис, тласкане на гюле, баскетбол и футбол;

Град Дупница организира канго джъмпс на 20-ти май на площад „Свобода” 1;

В Пловдив проявата ще бъде организирана на гребната база на 17-ти и 28-и май, като предложените активности са пешеходен туризъм и кросове.

Враца традиционно ще се включи с дърпане на въже, въртене на обръч и интензивно ходене на 14-ти май;

Община Благоевград организира за всички граждани Спортна Панорама на 29-ти май;

В Плевен на 28-ми май в парк „Кайлъка” ще бъдат организирано интензивно ходене, крос, вело поход. Жителите на гр. Плевен ще имат свободен достъп до плувен басейн „Инвиктос” и зала „Спартак”;

В Хасково на 17-ти май в парк „Кенана” ще бъдат организирани следните двигателни активности – интензивно ходене – 2 км., народна топка, дърпане на въже, щафета – мама, баба и аз, колоездене и скейтборд;

Сандански ще стартира участието си в Предизвикателството с интензивно ходене, колоездене и скейтборд край езерото на градския парк на 17-ти май.

Спортните клубове „Здраве и активно дълголетие ще се включат с XV-ти Републикански турнир по петанк, гр. София и Зонален преглед по гимнастика Южна България, гр. Свищов.


Източник: Българска асоциация „Спорт за всички“