Мрежата: България не е имала по-несъстоятелен министър-председател

Политика

25-04-2022, 20:45

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Борислав Цеков

България не е имала по-несъстоятелен министър-председател и по-неадекватно правителство. Казвам само толкова от вежливост. А това, че този министър-председател е обявил във Фейсбук банкова сметка за дарения от гражданите за боеприпаси в помощ на Украйна, при положение, че самото правителство се гъне по темата и не смее да вземе решение, е просто гротеска. И прави страната ни да изглежда още по-инфантилно и по-трагикомично.

Теодор Ушев

Министър-председателят дали е разбрал, че е начело на държава по време на война, а не на стартъп компания за прозводство на лъжички за кафе от кори на авокадо?

Николай Бареков

Призовавам премиера Киро Петков да дари за Украйна онези три заплати и бонусите, които взе като незаконен служебен министър на икономиката миналата година. Понеже съдът реши, че въобще не бил министър, а той вече една година по-късно още "забравя" да върне обратно парите в бюджета. Всички други негови псевдо "дарения" и частни кампании из фейсбук за оръжия за Украйна са израз на неговата неадекватност, безпомощност и демагогия в най-елементарна и обидна за народа форма. Народът нито има възможност, нито желание да дарява цяла заплата, изкарана с честен труд, за оръжия. Неадекватният Петков може би си няма представа, че за разлика от олигарсите зад него, българинът в 99% от случаите живее от заплата на заплата! Явно премиерът съвсем е "изпискал легена".

Димитър Стоянов

Дарявал съм средства за благотворителност, но никога не ми е минавало през главата, че някой може да предложи инициатива от рода - дари заплата, затрий човешки живот! Абсолютна глупост!

Радина Ралчева

Първо реши да се разхожда до Украйна да установява какво им трябвало...
Сега открива фондонабирателна кампания за Украйна и призовава българите да дадат по една заплата (както той бил направил).
Ако това беше случаен човек, който работи в НПО, да речем, хич нямаше да го споменавам.
Обаче не е. Кирил Петков е. Премиерът наш.
Не знам от властта ли е, от що ли, но явно не удържат тия хора... Ето и това момче не даваше вид на такъв, но моля ви вече, приберете го, защото съвсем изплиска легените.
Ако не вярвате, voila...

Симеон Славчев

Незабавна оставка на Кирил Петков поради следните причини:

1. Национално предателство!

2. Застрашаване на националната сигурност на България, здравето и сигурността на българските граждани!

3. Не може български министър-председател да иска най-бедните граждани в ЕС да даряват пари на чуждо правителство!

4. Не е направил нищо за българските деца, майки, хора в неравностойно положение, възрастни хора, а иска те да даряват пари за оръжие в Украйна!

5. Невъзможността да се справи и да реши нито един от реалните/ежедневните проблеми на българските граждани!

6. МИР не се постига чрез доставяне на оръжие, защото няма и не може да има убедителен аргумент, че ще постигнем мир чрез оръжие. Напротив: това е път към нови жертви и ново ожесточение!

Списъкът е дълъг, но ще спра до тук, защото искам просто #ОСТАВКА на просто Киро!!!

Калина Андролова

Нашият премиер открил сметка за Украйна и призовава всеки да дари една заплата. Детската градина тупа топката, но нескопосано.

Станислав Недков-Стъки

Прост Киро:

„Призовавам всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като мен една заплата“.

Линда май е взела някакво специално брашно от Амстердам за козунаците.

Този глуповат човечец, временно изпълняващ длъжността премиер, знае ли, че половината от българите са безработни, получават минимална заплата или минимална пенсия, и всеки ден се борят за оцеляването си?

Цончо Ганев

На наш Кирчо му е широко около врата, та затова иска всички да даряваме поне по една заплата за закупуване на оръжие и муниции.

Смятам, че скоро трябва да му отнемем правото въобще да получава държавна заплата.

Васко Мавриков

Кирил Петков все повече се доближава до нигерийския генерал от електронната ми поща, дето иска да наследя едни милиони долари ако му пратя пари

D.j. Asky

Кирчо да не се напуши заедно с оня самодеец на културата. Сега ще ти диктувам бавно, за да го напишеш по-бързо: о-с-т-а-в-к-а!

#премиеридиот

Венци Мицов

Съмнявам се в Харвард да са изучавали дисциплината “Как хем да съм премиер, хем никой да не ме слуша за нищо, хем да продължа да управлявам въпреки това”. Жал ме е не за Киро Оксфорда и Асен Хайделберга. Жал ме е за всички онези, които похарчиха надеждата си… А сега бягайте да дарявате. После ще ви поискат и безвъзмезден труд, щото в коалицията не могат да се разберат кой да работи… Ще повърна тоя козунак, да знаете…

Васко Громков

На Киро в черепа му беснее катерицата от "Ледена епоха" и гони оня жълъд!

Валерия Велева

Кирил Петков обяви кампания за набиране на средства за Украйна за боеприпаси. Едва ли има по-голяма глупост от това да събираме пари за оръжия! Дарителска кампания за живот - да, но за смърт - това само болен мозък може да го измисли!

Аделина Банакиева

Кирил Петков призовава да последваме личния му пример и да даряваме по една заплата за Украйна.
Да даряваме за оръжие.
Пич, от началато на войната ти лично на колко украински деца купи лекарства и памперси?
Ти лично колко пъти зареди с гориво личния си автомобил и отиде да извозваш бежанци?
Ти лично колко човека от Украйна нахрани, плати им наем, плати им ток, занесе им дрехи и обувки, купи храна за животинките им?
Ти лично колко пратки плати на куриерската фирма на министъра си, за да пращаш инвалидни колички по цяла България?
Ти лично колко украински роми извози към съседни държави, за да ги спасиш от реалната хомофобия тук.
Ти лично колко денонощия изкара без да мигнеш?
Ти лично на колко български и украински хора с увреждания помогна да се оперират, да си купят медикаменти…
ТИ ЛИЧНО…
Честно… бях решила да ви дам шанс, ама вие за чеп за зеле не ставате бе…
Военна помощ се дава от държава!
Държавата и държавниците носят отговорност за нея!
Срам ме е.
Срам ме е, че се доверих за пореден път.
И който ти е дал този съвет за заплататата е много, ама много тъпо същество.. почти колкото е тъпо да си плеснеш този пост на стената

Самуил Петканов

Добре, тези, дето са за военна помощ - ще дарят заплата. А тези, дето са срещу военна помощ за Украйна, какво да направят? Да идат да източат дебитните карти на украинската армия ли?

Стоян Таслаков

За пореден път се убеждавам, че премиера е паднал от небето или е расъл в аквариум. Да искаш от най-бедния народ в ЕС да дари по една заплата за боеприпаси, значи най-малко не си наясно с положението. Премиера вероятно не знае, че има хора които не могат да си позволят да си купят храна, облекло и отопление. Сигурно не знае и как преживява един пенсионер с минимална пенсия. Не знае че има хора които не взимат пенсия, защото нямат достатъчно стаж и преживяват години без доходи. А хората с увреждания? Как да очакваме промяна и просперитет от управленци, които не познават собствения си народ?

Eвгени Петров

Мисля, че авторитетът на Кирил Петков окончателно и безвъзвратно рухна.

Всяко управление започва с определен кредит на доверие като победител в изборите. С течение на времето той или намалява, или се запазва и много рядко се увеличава. И така до неговото изчерпване.

В последните седмици с невъзможността да се овладеят, или поне да се смекчат някои кризи и с увеличаването на конфликтите в тази очевидно невъзможна четворна коалиция, Петков и политическият му съдружник Асен Василев изглеждаха все по-безпомощни, а опитите за кризисен ПР просто влошаваха нещата.

Сега вече критиките са отвсякъде - и от партньори, и от опозиция, и от анализатори, от различни медии, а същите коментатори, политици и обикновени граждани го разнасят из социалните врежи като куцо пиле домат. Примерът с коментара на Николай Василев, че държавата свърши парите е обобщават за горното. Има си граници, след които загубата на политически авторитет масово в обществен план става необратима и невъзстановима. И всичко това само след 100 дни, в които няколко нафукани и самонадеяни бизнесменчета решиха, че държавата може да се управлява като старт ъп с много висока норма на печалба за кратко време.

Много скоро дойде времето за оставки. Колко е трагично положението се разбира от факта, че дори най-здравата спойка - "Всички срещу ГЕРБ" се оказа по-слаба от този управленски саморазпад. Ако след тях ще има нови избори - така да бъде. Както казват руснаците - по-добре ужасен край, отколкото ужас без край.

Най-смешното е, че ГЕРБ нямат нищо общо с този гръмовен провал.

П.П. И моля Ви, престанете с този въпрос: "Откъде ги намериха тия бе...?" Ами те бяха на показ през цялото време - бяха министри, правиха кампания в цялата страна, участваха в диспути. Но както е известно денят за размисъл за българина е в деня не преди, а след изборите.

Делян Добрев

Кирил Петков, според международни медийни публикации от днес (например New York Times), България вече снабдява Украйна, чрез фирми посредници с огромни количества боеприпаси. Това се потвърждава и от рекордния ръст в износа на отбранителна продукция след февруари тази година. Тоест Вие се опитвате да решите несъществуващ проблем. Все пак искам да задам един въпрос, за да взема решение за себе си: 1. Ако съберем достатъчно пари в кампанията за един или няколко камиона ракети C300 за Украйна, Премиерът Кирил Петков ще ни продаде ли?

Иван Динев - Устата

Г-н Премиер, ще се отзова на призива ви за дарение, което ще се използва, за закупуване на боеприпаси, за Украйна. Мисля че една заплата не е достатъчна, ще даря цялата сума, с която ме подпомогна моята държава, след като ми забрани да работя близо две "пандемични" години.

С унижение: Иван Динев

Лазар Радков

Днес премиерът Кирил Петков обявил, че стартира благотворителна кампания за събиране на дарения за закупуване и изпращане на на оръжия на Украйна. Който искал да помогне, дарил една своя заплата, рекъл Киро ...
Като гобчих това, веднага рекох на жена ми:
"Сега ще го съсипят!"
Както обикновено - познах. Това, което не очаквах беше, че ще съсипят и мен.
Само час след предсказанието ми всякакви хора взеха да ме таг-ват и да ми правят на линия съобщения с постове с призиви за събиране на Капачки за оръжия и кампании "Капачки за гаубици". Ще кача една-две в коментарите.
Какъв е проблемът в цялото нещо?
Проблемът е, че в случая Кирил Петков се опитва да прехвърли на нас данъкоплатците нещо, което в негова отговорност. След като ни е взел данъците посредством НАП (над 40% от парите, които сме заработили) и след като едни хора да го избрали и са му дали цялата власт да се разпорежда с тези данъци.
Ми излезез и кажи открито - ще пращаме / няма да пращаме оръжия. Или ще го гласуваме в парламента и каквото решат народните представители. Или каквато е процедурата там. И си носи отговорността за действията.
С увъртане и протакане човек се надява да избегне взимането на решение, което би му навлекло гнева на някоя страна, но най-често в крайна сметка успява да си навлече презрението на всички страни...
Всички се подигравахме на Бойко как 12 години все се снишаваше, опитвайки се угоди на всички и да не разсърди никого ... И какво се случва сега?
Та, бачи Киро, недей призова хората, които са ти платили и ще платят десетки милиарди данъци, да даряват. Те ги правят и без да ги насърчаваш. За Украйна отдавна заминаха каски, бронежилетки, турникети и превързочни материали вероятно за стотици хиляди левове, закупени с пари от дарители.
Недей призовава хората да даряват, след като Асен Василев им видгна прага на максималния осигурителен доход.
Недей прехвърля твоята отговорност на хората.
Или пък, от друга страна, нека Асен върне всички данъци на хората, които са платили, и всеки сам да прецени колко пари да отдели за Украйна, колко за заплати на политиците , колко за държавната администрация и т.н.
Ако това последното не ви допада - вземете си решението, каквото и да е ти, според процедурата, каквато и да е тя и си понесете всички позитиви и негативи от това. Както един политик на място би трябвало да направи.
Междувременно, ние ще продължим да събираме капачки за детски линейки. Понеже последно като проверих един Джавелин, който унищожава един танк, ако ми е точна информацията, струва колкото линейка и половина.
Поздрави