Румен Петков: Просто Кирчо пак малко послъгва

Политика

12-05-2022, 12:36

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От съобщението на Белия дом стана ясно, че Просто Кирчо пак малко послъгва, заявява председателят на ПП АБВ от фейсбук страницата си. За да са ясни на всички ни беззаконията на правителството в газовия сектор и обективната истина за цената, трябва да знаем следното, посочва той:

I. За пръв път в историята на България в средата на месеца бизнесът, топлофикациите, социалните заведения и гражданите консумират газ, без да знаят цената („Булгаргаз“ всеки ден внася по 100 000 мегаватчаса – 9 млн. куб. м. – и очевидно ги внася с договор, които обаче ще платим ние). За месец април регулираната цена беше 142 лева на мегаватчас. За месец май очакваното понижение на тръбния газ (от руски или азерски източник) евентуално ще намали цената на 100 лева на мегаватчас.

II. Правителството отказа руския газ по абсолютно необясними причини, което ще оскъпи крайния продукт. Министър-председателят продължава да лъже българите, че от 1 юли ще бъде въведен в експлоатация газопроводът „Комотини-Стара Загора“, по който ще получаваме целия обем на договорения азерски газ, което означава цената да отиде на 60-70 лева. Ще видим резултатите. Отговорността за кадровите решения в КЕВР, „Булгаргаз“, „Булгартрансгаз“ и Ай Си Джи Би са изцяло на Кирил Петков.