Киро - пенсиониран едва на 42

Политика

12-08-2022, 13:23

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От фейсбук профила на журналиста Недялко Недялков

КИРО - ПЕНСИОНИРАН ЕДВА НА 42

Дори "Маркет линкс", една от придворните агенции на кръга "Капитал", измерва, че общественото доверие към Бойко Борисов е по-високо от това към Кирил Петков и много по-високо от това към Христо Иванов, Корнелия Нинова и Атанас Атанасов.

Борисов всъщност е най-одобряваният партиен лидер в държавата. По-висок рейтинг от него има само президентът Радев. Пак според новите данни на "Маркет линкс" ГЕРБ категорично е първа сила. Същото показват и всички останалите социологически агенции.

Но Кирил Петков императивно желае Борисов да се пенсионира. Такова било исканета на "народа" и на "европейските лидери".

Всъщност "народът" преждевременно прати в пенсия именно Кирил Петков. Най-злополучният премиер в новата ни история приключи мандата си рекордно бързо, само за шест месеца, с рекордно високо неодобрение - над 70%.

Как става тоя номер само за половин година? Как те намразват толкова бързо, при положение че си дошъл с ореола на месия, вещаещ промяна?

Как се дъниш с подобна скорост, след като целият медиен мейнстрийм начело с трите големи телевизии от сутрин до вечер елейно пропагандира "историческия ти успех" и прикрива всичките ти зулуми? И след като единствените медии в опозиция са два сайта - ПИК и "Труд", а всичко останало си натиска парцалите?

Кирил Петков доказа, че е ужасен некадърник. Изконсумиран въздухар, демистифициран, пробит. Да се порутиш в толкова комфортна среда, да те сполети толкова тежка и преждевременна политическа смърт само на 42?!

А я си представете какво щеше да се случи, ако БТВ, Нова и БНТ прожектираха видеото с парапета, както показваха снимките с чекмеджетата на Борисов? Ако ни продънваха ушите за далаверата с газа и комисионерите-посредници, за незаконния износ на оръжие за Украйна, за безпрецедентния непотизъм във власт, за всичката шуробаджанащина? ? А ако бяха благоволили да пуснат дрон над резиденцията с 12 кенефа на Бойко Рашков, "моралното лице" на промяната...

Киро щеше да бъде прогонен с тояги. Засега тази участ му е спестена, именно зарази похитената медийна среда, която продължава да манипулира истината. Но безгазовата зима и чудовищните сметки чукат на вратата - кой тогава ще го спаси от гнева на търпеливите?

Вместо да дрънка за пенсията на Борисов, Петков трябва да помисли за себе си, поминъка и семейството си. Да хваща пътя за Канада, докато не се е посъбудил Гешев.



Снимка на Деня

Щрихи от Плевен