Цвета Галунова: Различното в обикновена среда не блести, а по-често се пренебрегва и подценява

Политика

17-08-2022, 11:30

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

От фейсбук профила на Цвета Галунова

"Различното в обикновена среда не блести, а по-често се пренебрегва и подценява."

Като европейски шампион по шахмат знам, че чрез работа и личностно развитие се постигат високи резултати. Вярвам, че така е и в политиката, въпреки че говоренето е основният инструмент, който се използва, редно е да са на лице реални резултати в следствие на това говорене, за да има смисъл и полза от него.

В Народното събрание функцията на народния представител е да убеди мнозинството от народни представители, че предлаганата законова промяна ще подобри качеството на живот на определена група хора.

В 47-то Народно събрание експериментирах с различни подходи за осъществяване на различни каузи. Заедно с моя екип изготвяхме внимателно стратегия по всеки един казус, влизахме в битки на терен, адаптирахме методите, когато ситуацията или конкретни обстоятелства се променяха. И най-вече общувахме, както с тези, които се явяваха защитници на каузата, така и с тези, които не я подкрепяха, не бяха убедени или им липсваше информация.

Вярвам, че ако в една консервативна организация се появи човек или група от хора с иновативен и творчески подход е добре те да бъдат отделени от консерваторите, да се осигури ресурс за тях и да се оставят да работят, за да експериментират с нови методи и да се докажат с резултати. Ако не успеят, на практика не се губи почти нищо, но, ако успеят, могат да променят образа на цялата организация. 

Моята равносметка е, че чрез дипломация и диалогичност имах своя съществен дял за това 174 музея и галерии да получат 20 млн. лв. повече в сравнение с изминалата година. Чрез дипломация и диалогичност заедно с моя екип направихме така, че една привидно непостижима кауза, каквато беше 50% българска музика в ефира на националните ни медии, да бъде гласувана положително от всички парламентарни групи в комисията по култура на първо четене. Вярвам, че само животът на 47-то Народно събрание не стигна, за да мине законопроектът и през Пленарна зала.

Вярвам в максимата, че който не цени активните хора с потенциал за развитие на една държава, подкопава нейното бъдеще. 

За ПП "Възраждане" резултатите или не бяха достатъчни, или не бяха от съществено значение. Предпочитанията натежаха към партийните членове, които поставят интересите на партията на първо и единствено място, които не си позволяват да поставят под съмнение управленските решения, да задават въпроси и да искат да бъдат убеждавани в конкретни позиции и процедури на партията.

На 14.08. се взе решение в листите на "Възраждане" да попаднат само доказани партийни членове, а гражданските квоти, каквато бях аз, да бъдат освободени от ангажимент. В крайна сметка "договорът" между мен и "Възраждане" започна с началото на кампанията през октомври 2021г. и приключи с края на 47-то Народно събрание. Предстоеше предоговаряне на партньорството, но то не се състоя.

Тяхно право е да се капсулират, щом вярват, че това е добре за партията. Не знам с какво моето отсъствие ще допринесе за Възраждане и за България, но аз оставам себе си, заедно с моя екип и с моите каузи. Вярвам, че когато човек върши правилните неща с добри намерения, няма нужда да се притеснява за бъдещето.

Най-сърдечно благодаря на моя екип, който ме подкрепя неотлъчно, както и на всички Вас, мили хора, защото Вие сте моят най-верен коректив, че каузите, с които съм се захванала, са правилните за България. Ще продължавам да разчитам на вашата обективност.

Желая успех на стотиците възрожденци по структурите, които влагат сърце в справедливи каузи и искрено се надявам тяхната активност да бъде оценена. 

Вярвам, че партньорството ми с "Възраждане" ще продължи и занапред в лицето на всички инициативи в подкрепа на българския национален интерес.

А вие, мили хора, продължавайте да следите страницата ми и да ми давате обратна връзка, защото Вашите коментари влияят на моята работа.