ГДБОП прекрати разследване срещу журналист, задържан по донос на Рaдостин Василев

Новините

20-03-2023, 16:20

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

От фейсбук профила на журналиста Цветан Фиков

Току що излизам от ГДБОП, където бях извикан сутринта, за да ме уведомят, че преписката срещу мен за “заплаха за убийство на длъжностно лице” в случая Радостин Василев - бивш министър на спорта и “виден борец срещу мафията”, по настоящем кандидат за депутат от “Добрите сили” - ПП/ДБ и водач на листа в Плевен е “ПРЕКРТЕНА ПОРДИ ЛИПСА НА ДАННИ ЗА ЗАПЛАХИ И ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ МЕН”.

Припомням, че Радостин Василев - Гела и Бойко Рашков, впрегнаха цялата държавна машина и репресивен апарат срещу мен. Повод за това стана моя публикация в Информационна агенция PIK.bg, за това, че Василев иска да изгони трениращи деца от тенис кортовете в к.в Красна Поляна.

Мотив да ми изпрати ГДБОП да ми обискират жилището, да ме задържат за 8 часа в 7 РУ в София, е че Руди намерил заплаха в думите ми “Кажи на шефа си, че ще го бия по медиите като шкембе у дувар” и “Ще му оскубя косъм по косъм гелосаната глава, ще те дебна и ще изкарвам на показ в медиите всяка нередност извършена от теб”. Тези съобщения съм пуснал по вайбър на неговия компаньон Кирил Веселински, биеш мой подчинен в Канал 3, който направих главен редактор на спорта. Той информирал шефа си Василев и той много се уплашил. Това е наложило и да се направи психиатрична експертиза на Василев в процеса на раследването от страна на вещо лице, която да установи дали е нормален и дали не страда от параноя. Внимавайте за кого гласувате!