Кметът на Варна с изненадваща проверка на ремонтите на улиците „Подвис“ и „Прилеп“ (СНИМКИ)

Мисия Варна

29-11-2023, 11:05

Снимка:

Фейсбук/Благомир Коцев

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Не видях работници от тези обекти, нито работеща техника, написа Благомир Коцев в профила си във Фейсбук.

Днес направих проверка на два от обектите, които силно затормозяват хората във Варна - ремонтите на ул. "Подвис" и на ул. "Прилеп", това съобщи кметът на Варна, Благомир Коцев. Той напомни, че двата ремонта се финансират по заем на общината в размер на 30 млн. лв.



Реконструкцията по първия проект е с 19% усвоени средства, а на втория - 53%. "В 16:20 ч. на място не видях работници от тези обекти, нито работеща техника. Всички сме виждали ремонти в Европа, които се правят включително и в тъмната част на денонощието, за да не се затормозява трафикът. Диалогът ми с фирмите тепърва предстои, за да намерим работещо решение за ускорение на тези ремонти." каза още Коцев.

Кметът умишлено не е поканил длъжностни лица по време на инспекцията, защото е искал лично да види мобилизацията на екипите към края на деня.

Граждани са обърнали внимание, че състоянието и темповете на ремонтите са такива, че там е трябвало да се сложи табела "край на Варна". Хората са посочили още, че техниката е докарана тази сутрин на едната от локациите.



"Проверките ми по разкопаните улици ще продължат, независимо кой ги изпълнява, защото искам лично да виждам темповете и качеството." заяви варненският кмет.

На снимките се виждат пропаднала част от пътното платно, току-що асфалтирано с пари от данъкоплатците.



"Ако трябва да обобщя с няколко думи, бих казал, че не това очакват варненци. А ръководителите на проектите искам да виждам на терен всеки ден. Да следят качеството и графиците." смята още Коцев.