Мерзост без граници!

Новините

29-05-2024, 15:55

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева

Politico и подобните му  “сериозни-обективни-аналитични” медии, които намирисват на поръчкови като квартален “Плод и зеленчук” на свечеряване, много обичат да плеснат по една “мафия” в заглавията за страните от Източна Европа, особено пък за България.

Как една мафиотска държава е пълноправна членка на европейската задруга? Как нейните 17 народни представители гласуват съдбините на стария континент заедно с останалите депутати от готините страни? Как нейните президенти и премиери са приемани с разтворени обятия по света? Как става това?

Politico: “Мафиотска държава тласка българската демокрация към ръба”.

А къде изобщо има демокрация по света? В САЩ ли, в Италия и във Франция ли, в Испания и в Нидерландия ли или може би в Германия? А?! Посочете ми страна без корупция, без скрит лобизъм, без олигархично-партийни октоподи, без контролирани медии. Разликата е само в степента на зрелост на гражданското общество и на рамките на свободата на словото, в горе-долу независимостта на правосъдната система. В степента. Запомнете това.

Я, се спрете малко, ако обичате, “истинските журналисти”! И не с този назидателен тон, по дяволите. Чета и се чудя на претенциите за обективност при тази липса на баланс в представяне на основните играчи на политическия терен в България. Докога там някъде, ще наричат “Продължаваме промяната” антикорупционна партия? Що за шаблони, що за неистина! При това сам Кирил Петков призова за борба срещу антикорупцията - кратко и ясно. При това защитено с действия: кеша за изборите, газовите посредници, Джемкорп, ОПГ в митниците с контрабандистите приятели на Бойко Рашков, предизборните дарения на ръба на закона, приятелските фирми за държавни поръчки, министерските договори за роднински кантори, контрактите на парапетите … за това в либерално-извратения свят никой не пише.

Киро и Лена-на-Киро-и-Миро плюс хазарта в какво бяха превърнали държавата - в семейна фирма. На това не му ли се вика мафия, excuse me, бе?!

Всъщност, те пишат това, което им диктува някой от България - някой, който иска да обладава България и на Запад да му ръкопляскат за това. Все тая порочна и цинична Игра.

… От тази публикация на Politico става ясно, че докато Кирил Петков и Лена Бориславова не отговаряха на въпросите на ПИК за подправените подписи на документи на сдружението “Корал”, а техни симпатизанти ме ритаха, удряха оператора Драгомир Стоянов и бутаха влогъра Николай Караколев, Кирил любезно си е хортувал с чуждестранните репортери, храчейки срещу доскорошните си некоалиционни партньори. Мерзост без граници!

На снимката: Кирил Петков и Антоанета Руси.