Пилот ли е Игнат и въобще Игнат ли е? Жена се кани да се омъжва за него

Крими

26-06-2024, 09:26

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Жена разказа в голяма варненска Фейсбук група, с доза притеснение и загриженост за своя позната, която вероятно е попаднала в мрежите на изкусен измамник.

С годините измамите стават все по-разнообразни. И макар повечето от вас да имат едно на ум за подобни неща, то други, по разнообразни причини, проявяват лекомислие и доверчивост, съобщава glasnews.bg.

На подобен случай попадаме в мрежата. Жена разказа с доза притеснение и загриженост за своя позната, която вероятно е попаднала в мрежите на изкусен измамник. Историята е следната: варненка се запознава с човек на име Игнат, за който смята да се омъжи. Игнат казал, че е пилот и често отсъства. Също така често искал пари от „любимата“ си.

Веднага прави впечатление, че мъж с такава професия би следвало да получава добро възнаграждение. Озадачаващо е какви биха били мотивите на Игнат да иска пари от годеницата си освен, ако не става дума за измама.

„Здравейте! Моя приятелка ще се омъжва за човека от снимките. Казва, че е от Варна, Игнат Игнатов. Работел като пилот. Идва, заминава, все пари ѝ иска, с други думи - може ли някой от Варна да потвърди, че го познава?,“ написа загрижената приятелка.

„Аз пилот социално слаб не съм виждала,“ коментира жена.

„Може да е от селскостопанската авиация, знаеш ли.“

„Мъж с топ професия да иска постоянно пари от жена, какво ти говори това?“

Сред коментарите преобладаваха критиките към жената, допуснала до себе си Игнат, или както се твърди Илия Гладния. Оказва се, че все пак този човек е виждан във Варна. Някои дори споделиха, че мъжът е консумирал кучета и котки.

„Знам го този. Комшия ми беше, има 7 или 8 деца от доста жени. Преди няколко години излезе последно от затвора. Мисля, че към 15 г. затвор има, от него го знам. Аз го знам Илия Гладния,“ написа жител на морската столица.

„Винаги се върти около Катедралата,“ потвърди друг.

„Измама е най-вероятно. Скоро изведнъж ще му се случи инцидент и ще й поиска огромна сума спешно. Има такива измамници по сайтовете запзапазнянаства,“ предупреждава жена.

„А тя вашата приятелка толкова ли е немислеща, че ще изпраща пари на мъж и то работещ, и то пилот! И Вие сте тръгнали да я спасявате. Вразумете я, ако наистина е изгубила умът си по този "красавец".

„За да я вразумя ми трябват факти, и аз мисля, че е мошеник,“ отвърна авторката.