"Възраждане": Докато Варна гори, кметът се пече на Миконос

Новините

16-07-2024, 12:29

Снимка:

ИА „Черно море“

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От партията искат оставката на Благомир Коцев.

Цяла Варна гори, а до вчера кметът бил на о. Миконос. В такава опасна ситуация градоначалникът не би трябвало да има почивен ден, защото от него зависят животите на стотици хиляди варненци. В такава ситуация кметът на града следва да работи 24/7, особено когато вилнеят стихии. Това заявяват в позиция, разпространена до медиите, от ПП "Възраждане".

От няколко дни представители на партията са на терен и помагат на варненци да гасят пожарите, които застрашават града и населени места в областта. На терен се сблъскват с огромни трудности - като липса на техника и дори на маркучи. Налагало се е доброволците сами да посещават големи вериги в близост, за да си закупуват нужното, коментират още от "Възраждане". 

Координация на терен - никаква. Службите се оплакват от  доброволците, а доброволците споделят, че службите бездействат. Гражданите пак си помагаме сами, а кметът е на почивка в Гърция, вероятно се препича на слънце на о.Миконос, докато ние също се печем, но на бавен огън в опит да спасим града си, заявява Николай Костадинов от "Възраждане". 

Той още днес ще изпрати запитване до Община Варна, за да получи информация къде е бил кметът в дните на пожарите. "Не го видяхме на места, застрашени от опожаряване, не го видяхме и сред нас да гаси пожари, не сме чули  да координира работата на службите. Видяхме постовете му във Фейсбук, които може да напише от всяка точка на света", коментира Костадинов. 

И добавя: "Ще кажа за пореден път, че кметът не се справя, и ние от "Възраждане" сме поискали неговата оставка, но ако се потвърди това, че той си е почивал, докато Варна бедства, нека я подаде незабавно".