Защо им е на Спайс Гърлс мюзикъл?

Арт и Стил

24-07-2012, 11:00

Автор:

Георги Тошев

Всичко от Автора

Кой ще гледа шоуто за 2 милиона лири с хитове на групата от 90-те

Дали успехът на мюзикъла Mamma Mia, който върна обратно каталога с песни на AББА и накара една от най-големите актриси в света Мерил Стрийп да пее и танцува под звуците на Dancing Queen, ще се повтори с новия мюзикъл Viva Forever, се питат днес всички на Уест Енд.

 

Имат ли шанс хитовете на Спайс Гърлс да впечатлят нови поколения от меломани.

След Mamma Mia нито един мюзикъл, събрал парчета на известни групи, не успя да повтори успеха с хитовете на АббА.

Дори композициите на великани като Куин и Бийтълс не пълнят залите, където се играят мюзикъли с техни песни.

Същото се случи и с Тейк дет. Формулата – ново либрето и стари хитове не сработи.

 

Жената, която прави пари от мюзикъли

 

Ако обаче сте Джуди Креймър, жената, която измисли Mamma Mia, може и да се получи.

Тя се завръща с ново шоу, събрало песните на Спайс Гърлс.

Премиерата на Viva Forever е на 11 декември в Лондон. В продукцията до момента са вложени 2 милиона английски лири.

Петте спайски се събраха преди месец в английската столица, за да потвърдят, че застават зад мюзикъла.

Преди няколко години Виктория, Ема, двете Мелани и Гери направиха неуспешен опит да се съберат, но концертите им се оказаха пълно фиаско. Певиците разбраха, че с групата е свършено. Завинаги.

Сега звукозаписната им компания побърза да издаде албум със старите хитове преди премиерата на мюзикъла. Машината заработи.

Някогашните 20-годишни спайски днес са улегнали 40-годишни дами. Те няма да участват в мюзикъла. Всяка една от тях побърза да се похвали пред медиите с нов солов проект. Най-любопитно е завръщането на Мелани С на сцената, но не в Viva Forever, а в легендарния мюзикъл на Андрю Лойд Уебер „Исус Христос спурезвезда”, където ще бъде Мария Магдалена.

Единствена Виктория Бекън призна, че интересите й в момента са предимно в модата и семейството, не в музиката.

Спокойно! Историята на мюзикъла не е биографична и няма да ни срещне с живота на петте британки, които се превърнаха в истински поп икони през 90-те.

 

Майка, дъщеря и... още нещо

 

Подобно на Mamma Mia, сюжетът пак се върти около женската солидарност. История за майка и дъщеря. Този път действието се развива по време на музикално реалити, а не на гръцки остров.

Дженифър Сондърс е известна британска комичка. Тя е сценарист на мюзикъла.

"Дъщерите ми, които сега са по на 20 години, все още са фенове на Спайс Гърлс. Наблюдавам как много от техните приятели също въртят старите им хитове”.

Вива е главната героинята в мюзикъла. Млада жена, която живее с хаотична, но любяща майка. Вива участва в телевизионно реалити за таланти с трима приятели. В историята на мюзикъла има всичко – любов, предателство, обрати, амбиции, разочарования и мечти.

Историята разкрива какво се случва зад кулисите на шоу за таланти от рода на X Factor и The Voice.

Сондърс показва всички абсурди и жестоки манипулаци на реалити програмите по света.

 

Необичайно приятелство

 

Това е първата съвместна работа на Крамър и Сондърс. Приятелството им обаче минава през препядствия.

През октомври 2009 г., Сондърс е диагностицирана с рак на гърдата. Въпреки диагнозата тя започва работа по мюзикъла. Сега, вече в ремисия, тя е готова за премиерата на Viva Forever.

"Работата ме спаси от мрачните мисли за болестта. С Джуди много се смяхме. Аз й разказвах всичко, което ми беше хрумнало. Живеех с песните на Спайс Гърлс и открих в тях онова забравено позитивно въздействие, което днес почти е изчезнало от поп музиката. Трябваше да слушам текста на песните, за да напиша историята на мюзикъла ", разказва Сондърс.

Така тя минава през тежката химиотерапия, за да напише историята на едни жизнерадостен мюзикъл.

Но дали Viva Forever ще повтори успеха на Mamma Mia, който се играе вече 13 години в Лондон, има над 50 милиона продадени билети и приход от £ 1.2 милиарда в целия свят постъпления, тепърва ще видим.

По-важно е, че в период на криза, когато никой не композира нов мюзикъл, дори всемогъщия сър Уебер, машината за развлечения неистово търси нов хит. Дали той ще бъде Viva Forever, предстои да разберем съвсем скоро. Преди това се очаква Спайс Гърлс да се появят за последно като група на голям концерт по време на Олимпийските игри в Лондон.

 

Билетите са в продажба в www.VivaForeverTheMusical.com