Гражданска война! Отрядите на Бисер Петното се хвърлят срещу протестиращите!

Общество

13-08-2013, 12:40

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Коя е мутрата, която се кани да окървави протеста наесен?

Някак неусетно, но един 45-годишен русенец се превърна в главен герой в разгара на депутатската ваканция. Представителят на гражданско движение "Свобода" Бисер Миланов на няколко пъти бе задържан по време на протестите в София, и винаги бе разпознаван като провокатор. Но неговата звезда изгря през август. Нахлу по време на пресконференцията на "Протестна мрежа", а по примера на Волен Сидеров пробва да превземе и БНТ.

Той обаче отрича да е провокатор, а по незнайни причини той стана център на внимание не на площада, а в сградата на Министерски съвет! Миланов се срещна с министър-председателя Пламен Орешарски и министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев. По думите му искал да чуе кога ще спре полицейщината срещу движението "Свобода".

Петното нападна и медиите и ги запита "кога ще престане дискриминацията да ни определяте като криминално проявени. Това, че аз съм лежал в затвора, не означава, че не съм гражданин на тази държава и нямам същите права. Ще носите персонална отговорност", заяви той.

А кой всъщност е Бисер Миланов, известен с прякора петното?

Сърдещият се на определението "криминално проявен" има солидна съдебна визитка. Има седем присъди, повечето ефективни. Още на 18 години получава условна присъда за кражба, а през 1987 година влиза за шест месеца в затвора за кражба на автомобил. Получава трета присъда заради бягство от затвора - получава четири години и три месеца. През 2004 година следва отново ефективна присъда - две години затвор за хулиганство след съпротива срещу полицай. През 2007 г. следва нова присъда – с лишаване от свобода за срок от 2 години за нанасяне на тежка телесна повреда. През 2010 г. съдът в Самоков му е наложил 6 месеца пробация за шофиране в пияно състояние. И в момента той има няколко висящи дела, информира Offnews.

Същият този човек в сградата на Министерски съвет анонсира идеята да се справи с "интелигентните протестиращи" чрез доброволни отряди. Пак плагиатствана от Волен Сидеров, който искаше да извършва арести из столицата.

"При положение, че правителството не може да предприеме достатъчно адекватни мерки срещу платените т.нар. интелигентни протестиращи, които са „за" сваляне на кабинета, предлагаме то да даде възможност на нашите членове да използват доброволни отряди и съвместно с органите на реда да разкриват и залавят всички организатори, които обслужват интереси на Джордж Сорос", обяви Петното. "Много скоро ще разберете как 10 000 провокатора от нашето движение ще излязат със знамената и ще си искат правата в тази държава", закани се още той. Бисер Миланов се похвали, че не е прочел една книга в живота си. Защото "който върви по следите на другите, не оставя път след себе си".

От действията на Петното дотук е ясно, че движението на което е член е дискриминирано. Ходи на протестите, но в същото време не става ясно за какво протестира, тъй като с действията си е в защита на кабинета "Орешарски". Лежал е в затвора, но не е криминално проявен. Не чете книги и е нормално да не харесва "интелигентните протестиращи". Не е провокатор, но е готов да сформира отряди да се бори срещу протеста.

Естествено, изникват редица въпроси. В качеството на какъв човек с подобна визитка се среща с премиера и министъра на вътрешните работи? Толкова ли го е закъсал Орешарски и не усеща ли, че си вкарва поредния автогол като кани подобни граждани за диалог? И какво точно са си говорили на тази среща, че след нея Петното е готов с формирането на отряди? Не се ли подготвят провокации през септември, когато се очаква отново протестите срещу управляващите да станат масови? Защото такива като Петното досега бяха прибирани по патрулките след намесата на протестиращи, но какво ще стане ако наистина пристигне с отряди?