Тити Папазов пред SL: Левски е обичан, независим и мачкан

Ще напълним стадиона за юбилея, даже видео стена ще трябва да слагаме

Баскетболният треньор Константин Папазов бе избран от феновете на Левски за главен организатор на тържествата по случай 100-годишнината от клуба. Вчера Тити даде пресконференция, на която разясни доста подробности около честванията. В интервю за Sportonline.bgобаче той дава допълнителни разяснения около очакванията си за предстоящия мач с Лацио и проявите, които съпътстват.

- Г-н Папазов, вчера казахте, че очаквате стадион „Васил Левски“ да бъде пълен за празненствата по случай 100-годишнината на Левски и мача с Лацио. Вярвате ли наистина, че това ще се случи с оглед резултатите през сезона? 
- Стадионът трябва да бъде пълен до горе! Ние не празнуваме отбора, който играе тази година. Той е една стотна от историята на Левски. Ние празнуваме 100 години история, която трябва да си проличи на 23 срещу 24 май. И никакви резултати не могат да я заличат. Това е тържество за феновете. Няма как да се сърдим, че сме от Левски. Дори съм убеден, че ще се наложи да организираме и видеостена извън стадиона за тези, които не успеят да влязат.

- В социалните мрежи обаче започнаха да се прокрадват идеи за бойкот на юбилея заради резултатите през тази година... 
- Това е невъзможно! Юбилеят се организира от феновете. Те няма как да бойкотират сами себе се. Работим в тясно сътрудничество и с Националния фенклуб, и с тръста на привержениците. Имаме кауза и тя е Левски. Да, може да имаме дребни различия като това кой да е съперникът, как да се спасява клубът. Но сме заедно. Даже тези, които от голяма любов дори са намразили Левски. Вярвам, че ще дойдат и тези, които по една или друга причина се чувстват недооценени или обидени. В Рая има две безспорни фигури – Васил Иванов Кунчев и Георги Аспарухов. Единствено на тях феновете не са намерили кусур. Всички останали са имали възходи и падения. Но заради Левски и Гунди трябва да се обединим и да напълним стадиона.

- Смятате ли, че юбилеят ще даде начало на възраждането на Левски?
- Абсолютно! Обединение и ново начало! На 24 май Левски навършва 100 години. Във втория век започва ново начало, започва бъдещето на Левски. За това и тържествата ще стартират с децата. Стадионът ще е пълен, сигурен съм. Хората заслужават тази емоция. Тя ще бъде много по-голяма от загубите напоследък. Левски е постигнал независимост, мачкане от властта и любовта на феновете. Това е ценното.- По какъв начин ще бъдат поканени ветераните на юбилея и ще плащат ли билети? Вчера Дани Боримиров каза, че още няма покана...
- Едва сега започваме. Никой няма да бъде пропуснат. Боримиров ще бъде един от най-високо почетените. Но аз съм категоричен, нека съм лошият, че никой няма да влезе на стадиона без пари. Ветераните ще участват в инициативите. Има два отбора на Левски, които все още са във физическа кондиция, защото уменията на всички са безспорни, но казвам физическа кондиция, да играят добър футбол. Играчите от 7:1 над ЦСКА и участниците в Шампионската лига. За тях ще организираме мач срещу феновете. Допълнително ще обявим как привържениците ще могат да се изправят срещу любимците си. 100-годишнината няма да е един мач срещу Лацио.

- А къде ще отидат парите, събрани от празненствата.
- Първо ще трябва да покрием масрафа. Така и ще покажем колко пъти могат да бъдат свити разходите. Защото сега харчим нашите пари. Успяхме да свалим 80 000 евро от цената на Лацио, защото си правим сметка. Убеден съм, че ще покрием разходите, а печалбата ще се обсъди допълнително къде да отиде – за ДЮШ, за нов терен, за съблекални. Но при всички положения ще е за децата.

- Покрай тази организация, не ви ли се появяват амбиции за по-сериозно участие във футбола. 
- Никакви! Това, което правя в момента, за мен е предизвикателство. Защото съм избран от феновете и работя като фен. Аз смятам, че съм спортен мениджър №1 в България. Може да се надценявам, но така мисля. И като собственик, икато треньор съм работил изключиттелно честно. Важното е да не си крадец. Не казвам, че останалите са! Но това ги прави най-много равни на мен в това отношение. А когато дойде въпрос за спортно-технически качества, аз смятам, че съм се доказал. За това казвам, че съм №1. За мен е предизвикателство да превърна всичко, което организираме сега в реален капитал. Левски има милиони фенове! Ако всеки от тях даде по 10 лв. годишно това са най-малко 10 млн. лв. годишно. Ето го бюджетът. Но това минава през един безупречно организиран юбилей. Ако има загуби, аз обещавам, че ще ги покрия от джоба си. Но трябва да върнем доверието на феновете.