Станишев води България към истинска катастрофа

Хората си мислят, че след всеки направен гаф, на Сергей все пак му е дошъл здравия разум

От доста време насам Сергей Станишев и екипът му продължават да копаят дори и под дъното, до което направиха всичко възможно да докарат БСП.
Хората си мислят, че след всеки направен гаф, на Сергей все пак му е дошъл здравия разум в главата и ще се поправи, но уви, оказва се, че това е невъзможно и лидерът на столетницата, подпомаган от дейната си съпруга Моника Станишева, продължава да взима уникално грешни за държавата решения.
Обществото е наистина потресено от "гениалното" решение да бъде забранено идването в България на председателя на руската Дума Сергей Наришкин.
Той трябваше да пристигне тези дни в София и да се срещне с председателя на Народното събрание Михаил Миков и премиера Пламен Орешарски.
Изненадващо, в сайта на Министерство на външните работи се появи съобщение, че на Наришкин му се забранява да стъпи на българска територия.
Министър Вигенин, близък по сърце и душа на Станишев, който обяви публично подкрепата си за Украйна в конфликта с Русия, сега измисли друго безумие, с което шокира обществеността. Директно атакува могъщата Русия, като спря визитата на високопоставеният руски политик.
От външно министерство веднага ще се оправдаят с решението на ЕС за санкции срещу Русия. Това формално е така, но питането тук е, докога управляващите в момента в България ще навеждат смирено глави пред всяко решение идващо от Брюксел на принципа "сведената глава, сабя не я лови"?
Дали някой може да си даде сметка какво означава за България изострянето на отношенията с Русия точно в този момент? Редно ли е нашите управляващи да опонират твърдо на Москва в момента, в който трябва да се реализират проекти, които са важни за нашата икономика?
Великите социалисти Вигенин и Станишев бързо забравиха невероятната инвестиция от 1 млд. долара, която могъщият бос на "ЛУКойл" Вагит Алекперов обяви в София миналата седмица? А проекта "Южен Поток", за който дори от БСП признаха, че ще донесе милиони печалба за България, да не говорим колко работни места ще бъдат открити.
Нашите "велики" управляващи решиха, че трябва да се правят на интересни, точно в този момент, когато Русия открито ни подаде ръка в тази трудна за нас ситуация.
Използваха като параван решенията на ЕС. Това със сигурност ще се върне като бумеранг към БСП, защото социалистите, които все още подкрепят "столетницата" все повече ще недоумяват ходовете на Станишев и защо техният лидер продължава да демонстрира неприязънта си към Русия.
Както и да бъде погледнато, българското общество и държава са губещите в този изкуствено създаден от управляващите конфликт.
В никакъв случай не е за пренебрегване и факта, че наближава летния туристически сезон. Дали туристите от Русия ще пожелаят да летуват в държава, в която управляващите в лицето на БСП са настроени срещу тях? Дали това индиректно няма да нанесе удар и върху родния туристически бизнес? Станишев неведнъж е заявявал, че ако българският бизнес не работи, нова е сериозен удар за икономиката на държавата. Защо тогава ходовете му водят точно към това, не става съвсем ясно.
Нормално е да се зададе и въпроса, кой ще носи отговорност за тази безпрецедентна политика? Кой ще носи отговорност за това, ако Русия прекрати участието си в проекти свързани с България? Кой ще обясни на всички тези безработни хора, които се надяват да намерят работа покрай същите тези проекти, че това няма да стане? Станишев ли? Надали. Доказвал е милион пъти, че не си пада по обясненията, но виж обещанията са му в кръвта.
Всички тези въпроси, които вълнуват обществото, водят до един отговор, а именно, че управляващите упорито водят държавата към истинска катастрофа. Катастрофа, от която няма излизане.
Сергей Станишев загърби втората си родина и чисто угодно за него се присъедини към съмишлениците си от ПЕС, които в един глас подкрепят президента си.
Дали това се съдържа в бурно прокламираната социална идея? Дали Станишев би поел отговорност за всичко, което прави? Всъщност, точно в това се съдържа и грозната истина, която за щастие, все повече социалисти виждат - в момента, в който някой трябва да застане с лицето си и да обясни на тези хора какво се случва, лидерът, президента на ПЕС, като един истински пес, с подвита опашка, ще се свре в някой тъмен ъгъл, докато бурята размине.
Социалистите, обаче, обещават, че тази буря няма да размине, не и този път. Прощаваха му какво ли не, но този път няма да му мине номера. Заканва се тази част от тях, която разсъждава трезво за политиката на държавата, а не гледа сляпо лидерът си в очите.
Това ще накара всеки здравомислещ социалист да преосмисли решението си да гласува за тях.
Доказателствата за това са на местата, където малкото останали поддръжници на Станишев изразяват мнението си, а то е, че лидерът им съвсем е изгубил почва под краката си и действията му ще затрият партията, а на 25 май социалистите ще претърпят сериозно поражение.