Недопустимо е държавен чиновник да се оправдава с липсата на комуникации!

Борисов: "Призовавам държавата и местната власт да замълчат, да се стегнат и да свършат необходимата работа, а след това да направят анализи и коментари"

"Трагедията е огромна. Изказвам отново своите съболезнования на близките на жертвите в квартал "Аспарухово". Призовавам държавата и местната власт да замълчат, да се стегнат и да свършат необходимата работа, а след това да направят анализи и коментари. При едно такова природно бедствие винаги могат да се изкарат много виновни, но това не е необходимо на никого по простата причина, че когато има загинали хора и такива тежки материални щети, това не помага.", написа в профила си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов, по повод трагедията във Варна.

Късно снощи Борисов поднесе съболезнования на семействата и близките на загиналите при бедствието:
"Поднасям своите съболезнования на семействата и близките на загиналите при бедствието във варненския квартал “Аспарухово”. В същото време искам да заявя, че е недопустимо държавен чиновник да се оправдава с липсата на комуникации. Напомням на Орешарски, че в МВР има главен оперативен дежурен, който може да се свърже по всяко време на денонощието с всеки представител на институция, а ако не може – разполага с възможността незабавно да изпрати патрул от съответната регионална дирекция, за да открие и осъществи връзка с определения човек."