Формула за мир: Вън Русия от Украйна!

Свят

04-09-2014, 08:58

Автор:

Александър Йорданов

Всичко от Автора

ФОРМУЛА ЗА МИР: ВЪН РУСИЯ ОТ УКРАЙНА!

АРСЕНИЙ ЯЦЕНЮК, премиерът на Украйна, отхвърля т.нар. „мирен план“ на Путин. Това съобщава агенция Ройтерс. И това е нормално, защото целта на Путин не е мирът, а изпреварване на срещата на върха НАТО и респективно – отслабване на волята на ЕС за нови санкции. Целта на Путин, според Яценюк, е да „замрази конфликта и да спаси терористите“.
„Истинският план на Путин е да унищожи Украйна и да я вкара в един нов Съветски съюз“ – казва украинският премиер и обяснява просто и ясно: „ Най-добрият план за спиране на войната, която Русия води срещу Украйна съдържа не седем, а само една точка: Русия оттегля от украинска територия своята редовна армия, наемниците и терористите. Когато това се случи ще има мир“.
БАРАК ОБАМА, в същото време, заяви в естонската столица Талин: „Визията за Европа като пространство на мира е заплашена от агресията на Русия срещу Украйна. Това е атаката срещу териториалната цялост на Украйна – независим и суверенен европейски народ. Границите не могат да се чертаят под дулото на пистолета.“
А че нещата са сериозни, показва информацията, че и синът на украинския президент е хванал автомата. Засега щерките на Путин са на сигурно място - на Запад.

Това написа в профила си във Фейсбук Александър Йорданов.