Брутална кражба? „Самурай” на Жана Бергендорф (ВИДЕО)

"Кралицата" на кражбата, както вече я наричат

Обезпокоени фенове сигнализираха Bulgariautre.bg за своето разочарование от дебютният сингъл на победителката от вторият сезон на Х-Фактор България, Жана Бергендорф.

Почитателите открили потресаващи прилики с два световни хита и песента на Жана Бергендорф – Самурай, издадена на 12 юни 2014 от „Вирджиния рекърдс”, лицензиант на Сони. Като автори на музиката са обявени британците Рей Хеджис и Найджъл Бътлър, а българският текст е на позабравения Руши Видинлиев.

Както вече Varnautre.bg писа първо, музиката в припева на „Самурай” напомня много песента на Rudimental  "Waiting All Night", наблюдателните меломани обаче откриват брутална „кражба” от още един световен хит.

Този път песента е на Katy B и се казва "Crying for No Reason" авторите на това парче са Катлийн Бриен, Гордън Уорън и Гай Чеймбърс, издадена е от „Колумбия Рекърдс”, дъщерна компания на Сони.

Във вторият пример се вижда още по-добре жалкото копиране в широко рекламираната като супер успешна песен на изпълнителката. Това е поредното доказателство, че българските продуценти не могат да създадат истински световен хит, без да прекопират или „откраднат” нещо чуждо.

Въпреки, че са черпили „вдъхновение” от два големи хита, постижението на „Вирджиния Рекърдс” е гледано само 790 107 пъти в YouTube, до днес.