Насилие в Марсилия след мача Англия - Русия (видео)

Родители прегръщали децата си, за да ги държат далеч от бруталните сцени

Насилието се изля върху Стад Велодром в Марсилия, след като фенове на Русия и Англия се сбиха помежду си след срещата, приключила с равенство 1:1.

Очевидци разказват, как след последния съдийски сигнал, разочаровани руски фенове  са хвърлли на земята английско знаме и нападнали съперниците си, прескачайки седалките на стадиона.

Стотици английски фенове били повалени на земята от поддръжниците на „Сборная“. Грозните сцени са продължили над 30 минути. 

Сблъсъци между фенове на двата отбора са  били спрени и в района на Старото пристанище в Марсилия, което се превърна в център на бруталността за последните три дни, но напрежението взе връх и избухна с нова сила на Стад Велдром.

Феновете прескачали парапети, а разтревожени родители прегръщали  децата си,  за да ги държат далеч от бруталните сцени, които се разигравали по трибуните след края срещата.

Смята се, че конфликтът е започнал от поддръжник на Русия, който е бил възпрепятстван да напусне стадиона от фенове на Англия. 

След овладяване на сблъсъците от полицията, фенове от двете страни са напуснали стадиона мирно.

УЕФА обяви, че ще започне разследване на инцидента. Като домакин на Световно първенство 2018, Русия изрази готовност да предприеме по-сериозни действия срещу насилието.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: dailymail.co.uk