Започва излъчването на олимпийската програма

3700 кг техника и декори пристигнаха в Рио от София

Олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова е лицето на телевизионното излъчване на Рио 2016. Тя води  специализираното спортно предаване, посветено на откриващите се в Бразилия Летни олимпийски игри – „Олимпиадата днес с Тереза Маринова“, излъчвано в 23:30 ч. по БНТ.

В предаването на Тереза Маринова зрителите ще имат възможност да видят интервюта с българските спортисти, за които стартовете предстоят в близките два дни. Това са борецът Даниел Александров,  колоездачът Стефан Христов,  и двойката в академичното гребане Георги Божилов и Кристиян Василев. Сред първите гости в олимпийското студи, чиито водещи са Тереза Маринова и журналистът Методи Манченко, ще бъде генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов. Освен очакванията за представянето на нашите състезатели, членовете на олимпийската ни делегация ще коментират и проблемите с настаняването и сигурността, които изненадаха пристигналите в Рио спортисти. Пряко от столицата на игрите, ще научите последни подробности за развитието на казуса с отстранените от участие спортисти и за напрежението между ръководството на МОК и шефовете на антидопинговата агенция.

Своите първи впечатления от Олимпиадата ще сподели за зрителите легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев. Заедно с Тереза Маринова той също е част от коментаторския екип и в навечерието на церемонията по откриването на 31-вите олимпийски игри рекордьорът по участия в олимпиади ще си спомни за своите паметни мигове от най-престижния турнир на планетата, съобщават от националната телевизия.

Предаването „Олимпиадата отблизо с Тереза Маринова“ ще се излъчва всеки ден от 18:30 часа. Маринова ще коментира и представянето на атлетите в олимпийските надпревари. Йордан Йовчев ще бъде коментатор на състезанията по спортна гимнастика и всеки ден ще обобщава най-интересното от олимпийския ден в предаването „Линия Рио с Йордан Йовчев“, което ще се излъчва в ранните сутрешни часове с повторение след обедните новини.