Родното село на Цецка Цачева я подкрепя

Безпрецедентна ще бъде подкрепата към Цачева на изборите в Драгана

Тихото село Драгана се подготвя за избори, стана ясно от репортаж на Bulgaria ON AIR. В Общината кметът Печо Иванов подготвя малкото заявления за гласуване на президентския вот. Той обаче си спомня за детството прекарано в игри с Цецка Цачева.

"Тя беше нормално дете като всички - палаво, непослушно", коментира той пред телевизията.

Секретарката на читалището в село Драгана Лилия Петкова си спомня лидерските качества на кандидата за президент, които личали още от детските игри. "Като се съберем всички давахме идеи на какво да играем, тя обаче съумяваше всеки път да наложи идеята си, а не моята да мине или някоя друга. Сега като се замисля, си има нещо заложено", добави тя.

Улица "Шаферска" е била използвана за зимна пързалка от малката Цецка Цачева. Тя е стигала право до родната къща на председателя на Народното събрание и на кандидата за президент на България.

В село Драгана се намира и родната къща на бащата на Цецка Цачева. Само на метри от къщата, където друг бивш председател на Парламента Михаил Миков е зет.

Лилия Петкова очаква някой ден на рафтовете в библиотеката й да има книга, написана от Цецка Цачева до книгите за Бойко Борисов и Тодор Живков.

"Ако съм на мястото й бих озаглавила книгата - "Моят път" или "Моята борба за утвърждаване", защото тя е преминала през хиляди перипетии, за да достигне до там и никак не й е било лесно", заяви Петкова.

Безпрецедентна ще бъде и подкрепата към Цецка Цачева на изборите в Драгана.

"Ще се мобилизираме. Ще направим събрание и ще съберем актива. Ще направим, каквото трябва", коментира кметът.

До изборите за президент остава около месец - достатъчно време за мобилизиране на стотината жители на родното село на Цецка Цачева Драгана.