Лиляна Павлова гневна след поредната фалшива новина

Политика

23-01-2018, 10:25

Снимка:

eu2018bg

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Случайно или не предишната атака по мен съвпадна със съставянето на правителството. А сегашната поръчка – с вота на недоверие

Министър Лиляна Павлова обяви, че ще потърси правата си по съдебен път, след разпространена поредна фалшива новина по неин адрес. Тя публикува в профила си в социалната мрежа Фейсбук статус относно новината, че е била с много скъп костюм на откриването на Българското председателство.

Според публикация в агенция ПИК от понеделник вечер Павлова е избрала за събитието костюм „Армани“, който заедно с аксесоарите струвал 10 хил. лв.

„Случайно или не предишната атака по мен съвпадна със съставянето на правителството. А сегашната поръчка – с вота на недоверие“, пише министърът.

Ето цялата публикация от фейсбук страницата на министър Лиляна Павлова:

„Поредна доза грозни манипулации, в които се намесва името ми беше разпространена тази вечер (понеделник – бел.ред.).

Целта е да бъда дискредитирана чрез внушения, базиращи се на неверни факти и откровени лъжи. Този път съм категорична и няма да позволя на гърба ми да се трупа рейтинг, правейки видими за обществото сайтове с фалшиви новини.

Като уважаваща себе си жена, смятам, че е под достойноството ми да обяснявам за бельо, дрехи, чанти и други женски артикули. Но като политик категорично се противопоставям на всички грозни опити за манипулиране и подвеждане на читателите.

Неколкократно вече изпитвам унижението да чета за себе си абсолютни лъжи, неверни твърдения и фалшиви новини.

Преглътнах и премълчах грозните лъжи за “космическите” цени на чантите ми, в резултат на което изтърпях всички последствия от това и понесох ураган от хули, обиди и упреци. Този път няма да го допусна. Няма да допусна семейството ми отново да преживее кошмара от омраза, изсипал се без основание върху нас.

За пореден път се прави опит да се внуши, че политиците разполагат и живеят с неограничен финансов ресурс, разполагат с възможности, недостижими за обикновените хора.

Цинично е да се заиграва със социалния статус на хората, с цел да се усили усещането за несправедливост и разделение в обществото.

Ако това да се разпространяват лъжи, да се правят внушения, базирани на абсолютни неистини е свобода на словото, то е срам за България да се наричат журналисти тези, които дори нямат доблестта да излязат с името си. Свободата на словото не е слободия, а е съпроводена с отговорности и задължения, едни от които са информацията, която се представя на обществото да бъде базирана на истината.

Този път смятам да доведа борбата докрай и да потърся правата си по съдебен път.

Случайно или не предишната атака по мен съвпадна със съставянето на правителството. А сегашната поръчка – с вота на недоверие.

Съвпадение? Едва ли.“

През 2017 г. медийното внимание беше съсредоточено в това колко струват чантите на министъра на Българското председателство. Тогава ПР-ът на Корнелия Нинова – Бояна Бозанджиева публикува в своя профил във Фейсбук статус относно аксесоарите на Лиляна Павлова.