Андрей Ковачев за Румен Радев: Падението на този човек няма край

От Фейсбук профила на евродепутата Андрей Ковачев

"Трудно ми беше да повярвам, че Румен Радев реши точно днес да прави отчет за своята дейност след като встъпи на 22-ри януари (а не на днешния ден) в длъжност. Днес, на 1 февруари, Ден за почит към жертвите на комунизма, "надпартийният" държавен глава "на всички българи", вместо да отдаде почит към жертвите на диктатурата на БКП, решил да се кандидатира за втори мандат!?

Явно търсена провокация и конфронтация към всеки демократично мислещ българин! Изпращам вече втора година писма до Румен Радев с някаква илюзорна надежда, че ако не той като личност, то поне от позицията на Президент и главнокомандващ на въоръжените сили ще прояви жест на уважение към своите предшественици като командващия Въздушните сили на България генерал-майор Димитър Айранов, които бяха погубени от комунистическата диктатура.

Явно съм бил отново много наивен да чакам отговор. И има очи да иска да бъде преизбран и да се прави на надпартиен може би? Срамно и тъжно!

П.С. Преди малко разбрах, че на въпрос за 1-ви февруари Радев издекламирал комунистическите опорки и даже се похвалил, че бил почел през 2018 година това което той нарича "Владайско въстание" (комунистически термин опорка), бунт по време на война в полза на враговете на България. На Радев предателството му харесва като това на предателят Райко Даскалов. Падението на този човек няма край. Искал да обединява??"