Карамочева: При Слави Трифонов проф. Чорбанов не каза нищо вярно

От Фейсбук профила на Галина Карамочева

На 26 януари във „Вечерното шоу на Слави Трифонов“ проф. Чорбанов твърдеше, че в по-бедните страни като Танзания и Индия хората не спазват мерки и няма болни. Това, което последва в тези страни, доказа правилото, че епидемичните вълни са предшествани от подобни изказвания на проф. Чорбанов.

В предаването той си играеше с един кибрит, за да покаже, че „през средновековието всички учени, които не са били съгласни с властта, са били изгаряни на клади“, което може да се тълкува като предчувствие за погребалните клади в Индия.    

Това предаване е много интересно, защото Слави Трифонов твърдеше, че вярва на фактите и логиката, а „всичко останало са емоции, вяра, съмнения, самозаблуди“. Чорбанов не му каза нито един верен факт.

Проф. Чорбанов твърдеше, че „ако има доказателства, има наука, а ако човек вярва в нещо, без да има доказателства, тогава е религия“. В това предаване той се представи като много религиозен човек, защото науката вече беше събрала доказателства, които оспорваха неговата вяра и емоции.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"