Красен Кралев: Радостин Василев и „Промяната“ обявиха война на българския спорт

Спорт

29-03-2023, 09:52

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

От фейсбук профила на Красен Кралев

Гласувайте в неделя, за да върнем нормалността в спорта и в целия ни живот!

За това призовах на среща в София, на която присъстваха над 150 изявени български спортисти и представители на различни спортни федерации и клубове.

Моя лична кауза е 300 млн. лева или 0,2% от БВП да са предвидените в държавния бюджет средства за спорт. Половината от тях да са конкретно за спортна инфраструктура. И 100 млн. лв. да бъдат прибавени допълнително към бюджета на МОН за изграждане на училищна спортна инфраструктура!

Представих пред моите приятели от спортните среди и дългосрочните цели в програмата за управление на ГЕРБ/СДС за развитието на спорта в България:

- Рязко увеличение на парите за спортните клубове с 200 %

- Създаване на специална програма за развитие на колективните спортове.

- Увеличение на финансирането на федерациите, като се обърне повече внимание на успешните неолимпийски спортове;

- Развитието на спортната инфраструктура и продължаване на програмата за изграждане на физкултурни салони и площадки в училищата;

- създаване на програма за изграждане на плувни басейни в цялата страна; - Изграждане на спортни зали с капацитет до 1500 зрители и 20х40м игрално поле - Реформа в държавните спортни училища за по-добър подбор на млади таланти, качествено образование и по-нататъшна реализация.

Радостин Василев и „Промяната“ обявиха война на българския спорт. Източиха НСБ с договори за ненужен софтуер и адвокатски услуги, а тотото с 2 млн. за реклама в метрото. Раздаваха средствата за младежки проекти на продавачки в магазини. 

“Стоп” на неграмотното управление на българския спорт!

Време е за стабилна България отново!