Каракачанов сбира патриотичен съюз за следващото НС

Политика

30-10-2012, 13:23

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

Новият - стар лидер на ВМРО в интервю за Bulgariautre.bg

Основната цел пред ВМРО са следващите парламентарни избори, обяви пред Bulgariautre.bg новоизбраният лидер на партията Красимир Каракачанов, който припомни, че до 2015г България е изправена пред три избора: 2013 г. парламентарни, 2014 – европейски и година по-късно – местен вот.

Другата основна цел, която си поставя той, е идеята на ВМРО за създаването на патриотичeн блок, който да обедини усилията, ако не на всички, то поне на най-големите и значими партриотични формации у нас.

"Виждането ни е за създаването на един по-широк блок, в който да се включат ВМРО, „Атака“, Защита, Българска национално-радикална партия, БНС и множество малки, регионални и младежки патриотични дружества и сдружения. Ако успеем да мобилизираме добре своите структури и ги мотивираме да работят за вота догодина, аз мисля, че този патриотичен блок ще може да бъде реална алтернатива на досегашния политически модел, който вече 22-23 г. разсипва България".

Срещу какво ще се борите на предстоящите избори?

"Най-вече срещу досегашния модел на управление, който обрече България на една разруха, нищета. Обрече нашите родители на мизерни пенсии и съществувание, без лекарства. Това, на което трябва да се противопоставим, е липсата на демографска стратегия, защото българската нация се топи. Срещу циганизацията на държавата, срещу разбиването и унищожаването на българската армия, най вече срещу това, че у нас се наложи един олигархичен модел на управление, при който – която и партия да дойде на власт, тя се интересува само от своите лични икономически интереси, от далаверите на своя елит, а не от интересите на българските граждани".

Да предположим, че влезете в следващия парламент, този патриотичен блок с кои партии ще се коалира, а и с кои няма?

"Аз бих казал, не да предположим, че ще влезем, а след като влезем, ще представим нашите основни 10 приоритета. Ясно е че с онези партии, които са участвали в разграбването на България, примерно ДПС, която е една етническа партия и както виждате подклажда етнически напрежения, покрай делото в Пазарджик, не трудно, а е невъзможно да има коалиране. Но аз мисля, че първо трябва да направим нашия патриотичен блок и тогава е редно онези патриотични формации, които влязат в този блог и техните лидери да излязат с позиция, а не аз да го коментирам предварително".

Така да ви попитам, не изключвате коалиции с БСП и ГЕРБ. С десните?

"Не съм аз човека, който ще го коментира преди да се е създало нещо подобно. Когато се създаде, когато лидерите на тези формации седнат и обмислят въпроса, тогава е редно да се коментира".

В бъдещия патриотичен блок има ли място за формацията на Димитър Стоянов и Капка Сидерова?

"Не сме го обсъждали, тъй като те до момента не са проявили желание да говорим по тази тема. Инициативата аз я лансирах на 5 септември, почти два месеца след това те дори не са проявили интерес към тази инициатива, така че не е изключено, но това е въпрос на избор от страна на другите", каза още Красимир Каракачанов.