Васил Панайотов: Трябва да вземем максимума от Левски

Спорт

13-04-2024, 13:36

Снимка:

Novsport.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Един от най-важните футболисти в състава на Черно море - Васил Панайотов сподели очакванията си за предстоящия сблъсък срещу Левски. Мачът във Варна е много важени за двата отбора с оглад амбициите им за място в Европа. Ето какво каза бившият играч на "сините" пред "Мач Телеграф".

- Васко, предстои ви мач с Левски. Какви са очакванията тя за двубоя?

- Очаква ни много тежък и труден двубой срещу сериозен опонент. Надявам се да стане един футболен празник, а стадионът да се напълни, колкото се може повече. Искам да играем добър футбол, с който да спечелим трите точки.

- Доколко е ключов мачът със "сините" за Черно море?

- Мачът е много важен, защото остава само един двубой след това до края на редовния сезон, а след това има плейофи, където ще играем срещу силни противници. Трябва да вземем максимума от мача с Левски, за да продължим да преследваме целта си, поставена от ръководството, а именно класиране в Топ 3. Ще хвърлим всички сили, за да покажем един добър футбол и да се поздравим с победата.

- По-специален за теб ли е мачът с Левски?

- Да, няма как. Играл съм в Левски, юноша съм на клуба. Сега обаче, когато защитавам цветовете на Черно море, се опитвам да давам всичко от себе си за клуба. Моята работа е Черно море да побеждава. Опитвам се във всеки мач да давам най-доброто от себе си, а и съм от хората, които вече доста време е в този отбор. Надявам се да давам добър пример и принос, с който отборът да печели и да си изпълни зададената цел.

- Гледа ли дербито между Левски и ЦСКА? Сякаш за Черно море щеше да е по-добре Левски да спъне ЦСКА...

- Получи се един добър мач с добър футбол. Видяхме, че двата отбора не тръгнаха да се защитават, а опитваха да атакуват.

- Вдига ли се нивото на дербито, откакто ти бе в Левски?

- Не мисля. Когато аз бях там, също имаше много добри футболисти и класни чужденци. Тогава също се получаваха добри и резултатни дербита, но лошото е, че отново се получиха тези инциденти по трибуните. В такива големи мачове трябва да е празник както на терена, така и на трибуните. Хората трябва да се наслаждават, родителите да ходят по стадионите с децата и така да ги запалват по футбола.

- През сезона на "Тича" имате само едно равенство, а другото са победи. Как станахте толкова трудни за побеждавано у дома?

- Дължи се на усилията на всички футболисти, треньорски щаб и най-вече на нашите фенове. Щастливи сме от поредицата, която имаме и се надяваме да успеем да я увеличим още повече. Със себераздаване и дух се надявам да продължим по същия начин. Трябва обаче подобна форма да не показваме само вкъщи, а и в гостуванията ни, защото е важно един отбор да е постоянен.

- При мачовете навън имате доста по-малко точки. На какво според теб се дължи?

- Не съм се замислял какво не ни достига при гостуванията, но със сигурност не е само едно. Разликата е очевадна как играем вкъщи и като гости. Надявам се да се поучим от това, защото истинските мачове идват в плейофите, където ще играем само срещу директните ни противници, а за да преследваме целта си, трябва да вземаме точки срещу тях извън Варна. Футболът, който играем на "Тича", трябва да го показваме и при гостуванията, защото три точки се дават и при домакинските мачове, и при гостуванията.

- Ти си от доста време в Черно море. С какво най-много се разви отборът, откакто си там?

- Всяка една година успяваме да попълним състава си с добри футболисти, които бързо пасват на концепцията на клуба и треньорското ръководство. Ключът според мен е постоянството, което показваме като отбор. Доста от момчетата вече работим доста време заедно и така се познаваме много добре. След като се добавят 1-2 добри футболисти, се получава една добра сплав от българи и чужденци. Също така, имаме много добри момчета от школата, които с всяка година показват още по-добро ниво, а Черно море става все по-силен.