17 октомври: Удоволствие е да общуваш

Хороскоп

16-10-2012, 15:17

Снимка:

личен архив

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

3 лунен ден

Везните се ръководят от емоционално променливи настроения

2 лунен ден

Слънце във Везни, Луна в Скорпион

Астрологична картина на деня - 17 октомври

 След като понеделник и вторник отправиха пред нас предизвикателства и изискваха бързи и адекватни реакцrи, днес Вселената отзивчиво ни дава възможност да поемем глътка въздух. Луната през целият ден ще се движи на празен ход, което означава че плановете и резултатите от действията ни са подвластни изцяло на случайността, а усилията ни да влияем и насочваме развитието на ситуациите, едва ли ще се увенчаят с успех.

Не се учудвайте, ако срещите ви бъдат отменени или още по зле-безрезултатни. Звездите днес ни призовават към почивка и ни дават възможност още веднъж да анализираме текущите ситуации и реакциите си по отношение на тях.

Намерете си рутинно, но достойно занимание и се опитайте да не се поддавате на личните си слабости и разточителни импулси. В случай, че сте попаднали в капана на негативното настроение и съмненията, а дори и да не сте, избягвайте шопинг терапията. Покупките днес ще бъдат повече от неудачни и в най-добрия случай рискувате да се приберете с празни джобове и куп безполезни придобивки. Много по-уместно е да разплатите сметките си и да се  освободите от ненужните вече вещи. Това занимание със сигурност ще ви помогне да погледнете по-философски на живота и  ще бъде добро упражнение в усвояването на способността да се разделяте с онова което е изчерпало потенциала си.

Съвсем различно ще протече денят ви, ако насочите интересите си към общуването с приятели и съмишленици и най вече - интимните контакти. Там поне стремежът към удоволствия ще бъда възнаграден и здравословен. А и интензивния социален и личен живот днес, както и през следващите дни ще продължи да бъде източник на мотивация, радост и вдъхновение.

Работа и бизнес

Днес не бива да очаквате значим напредък в делата си и най-добре посветете деня на изчистване на подробности и детайли в досега свършената работа. Това ще ви даде възможност от утре да вложите цялото си внимание отново в проекти на чието развитие разчитате, без да има какво да ви разсейва и връща към миналото. Отложете инвестиции и крупни вложения, но не отлагайте погасяването на задълженията си независимо към кого са те - персонал, партньори, контрагенти,  или държавна администрация,подредени в този ред по приоритет и по вероятни усложнения в случай на забавяне и неплащане.

Здраве, хранене и красота

Денят създава опасности за онези, които страдат от хронични заболявания и възпаления на органите на половата и отделителната система. От друга страна сега е най-благоприятния момент, в който превантивно можете за започнете програма насочена към лечението им.

Клетките, органите и системите в човешкото тяло, вече излизат от пасивно състояние и се включват в интензивен енергиен взаимо-обмен. Съдействайте му с повече движение, а по възможност и активен спорт. Въздържайте се от тежки и трудно смилаеми храни и най-вече от злоупотреба с храни и напитки.

Отделителната и лимфната системи все още са в застой, а метаболизма е бавен, което може да причини дискомфорт на хората с наднормено тегло и склонност към задържане на течности. Те трябва задължително да си осигурят достатъчно активен двигателен режим,  да ограничат консумацията на течности и солени храни. Масажите и водните процедури също са решение на тези проблеми.