Продължават софийските 24 "КАРАТ"-ови скандали

Мисия София

26-10-2012, 15:53

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"КАРАТ"-ът изнерви кметицата

Софийски скандал 24 "КАРАТ"-а

Проверки и разочарования в Столична община

С пълна сила продължава скандалът с марка "КАРАТ С" в София.

Заместник-кметът на Столична община Любомир Христов отказа да коментира дали ще подаде оставка, докато не приключат назначените проверки по случая.

Честно казано се чувствам подведен, от кого – вероятно ще стане ясно, когато приключи проверката, каза Христов.

Не бих искал да приемаме по презумпция, че има злоумишлено подвеждане или злоумишлено подаване на тази информация, но все пак предпочитам колегите да приключат работа. Това е документален процес, няма как да бъде прикрито каквото и да е действие, тъй като говорим за спазване на изискванията на закона за счетоводството, на друго действащо законодателство – Центърът за градска мобилност е публично дружество, всичките финансови отчети са обект на контрол”, коментира Христов.
В момента, както е разпоредено от кмета, екипите на администрацията на Столична община проверяват паричните счетоводни документи, счетоводните записи, и до 15 ноември, както каза и кметът, ще приключат един междинен доклад, при което ще стане и ясно къде всъщност е причината за формирането на това погрешно изчисление.
Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова посочи, че при доклада на одитора е открито разминаване от 3000 лв. Това разминаване беше заострило вниманието, макар и със закъснение, на заместник-кмета, коментира Фандъкова. Проверката ще установи кой е правил изчисленията в Центъра за градска мобилност. Очевидно, че много хора, не един вероятно, не са си свършили работата, както трябва, допълни тя.
Фандъкова посочи, че е поискала от заместник-кмета Дончо Барбалов много спешно да създаде механизъм, по който общината да може да контролира търговските дружества с управлението на паричните потоци. „Очаквам това да стане до няколко дни. Търговските дружества ще бъдат задължени да предават ежемесечни отчети, за да можем да следим движението на средствата, особено от Центъра за градска мобилност – дружеството, което получава на практика най-много субсидия от общинския бюджет”, посочи Фандъкова, цитирана от "Фокус".