Предстоят две дербита в Югоизточната В група

От резултатите ще зависи и подреждането на местните отбори

Много интересен кръг предстои на любителите на футбола в региона. Цели две дербита ще има в неделния ден, от резултатите в които ще зависи и подреждането на местните отбори.

Разбира се мач №1 е този в Българово, където четвъртият във временното класиране Мастер ще приеме лидера Хасково. Гостите са отборът, който играе най-стабилно при визитите си извън дома и който не крие амбициите си за промоция при професионалистите от Б група догодина. В същото време младият и амбициозен тим на Мастер след победата над друг от лидерите в последния кръг – Ботев Гълъбово, смята да повтори  успеха си срещу Хасково и по този начин да се приближи плътно до лидерите в групата. Преди мача в неделя гостите са с актив от 30 точки, а Мастер е с 26.

Другото дерби може с право да се нарече регионално. То ще изправи един срещу друг отборите на Созопол и Несебър. Двата тима се представят по сходен начин и само домакинството може да даде минимално предимство на Созопол. Несебър все пак е малко  по-опитният тим и заема 9-то място в класирането с 22 точки. Не пропускаме и факта, че отборът има стаж в двете професионални футболни групи, което в някаква степен може да изиграе роля в предстоящия двубой. Домакините пък изобщо не са доволни от мястото, което заемат в момента и ще се опитат да променят това, като спечелят двубоя. Созопол е 11-ти с актив от 16 точки.