Запознайте се със себе си

Слънце в Скорпион, Луна в Козирог

Астрологична картина за 17-18 ноември

Емоционалният фон на предстоящия уикенд ще бъде определен от вътрешни борби, свързани с нуждата от интегриране на информация и опит от миналото и текущи преживявания, свързани с промени, вече настъпили в заобикалящата ни среда. Контактът на ретроградния Меркурий със Слънцето ще освободи много подтиснати до момента в подсъзнанието мисли и представи, както и съзнателно премълчавани истини. Внезапно или съвсем закономерно е възможно да получим информация, която  до момента е била недостъпна за нас и която ще сведе до знанието ни онова, което отдавна е трябвало да разберем и осъзнаем. Не винаги новините, получени в този момент, са радостни, но пък възможността да променим представите си и да ги нагодим към действителността е изключителна възможност и необходимо условие за планиране на адекватни действия в бъдеще.

Естествените реакции на дочутото и осъзнатото могат да бъдат мотивирани от присъщите за зодиакалния знак Скорпион напрежение и подозрителност, склонността към болезнена реакция към реални и въображаеми демонстрации на неуважение към личността ни, да пробудят желание за разплата или да подведат към използване на заплаха и принуда за постигане на личните цели и стремежи. Все неща, които не бива да допускаме.

Така или иначе усещанията, мислите, разговорите и прозренията през двата почивни дни ще внесат яснота в живота ни и ще ни подскажат посоките на развитие в бъдеще. Те могат да касаят важна информация относно семейния, деловия или личния живот, да разрешат вътрешни дилеми и да освободят натрупан психологически стрес. Луната в Козирог ще ни позволи да запазим необходимата за този процес сдържаност в общуването и емоциите и ще ни насочва към онези постъпки и решения, които биха довели до осезаем резултат. Много процеси, които до момента сме развивали в умовете си, ще придобият своята завършеност и ще преминат през съответната трансформация, която ще им позволи да изплуват на повърхността и да се превърнат във видима за околните промяна.

Разбира се, подобна емоционална прогноза не обещава активен социален обмен и удоволствие от повърхностни развлечения. Шумните празненства и светски мероприятия няма да се радват на обичайната за уикенда популярност, нито пък ще носят обичайното удоволствие. Като че ли за кратко външният свят ще спре да бъде източник на радост и удовлетворение, но пък вътрешните ни преживявания ще бъдат така богати, че едва ли някой ще усети празнина в живота си. А и началото на седмицата обещава далеч по-реални възможности за интензивно общуване и няма да ни остави много време за нас самите. Така че, възползвайте се максимално от уикенда, за да се запознаете отново със себе си и да се насладите на компанията на тази интересна личност.

Здраве, хранене и красота

Енергийните цикли и процеси, поддържащи баланса в природата, сега ни обещават повишаване на виталитета и съпротивителните сили, което ще доведе до постепенно подобрение в състоянието на болните и емоционално ранимите хора. Мероприятия, насочени към възстановяване, тонизиране и профилактика, ще мат мощно оздравително въздействие. Не допускайте през този уикенд да не посветите малко време на активен спорт, укрепващи масажи или терапевтични процедури и психологически практики. 


Кожата ще приеме пълноценно и с благодарност маски и процедури, насочени към подобряване еластичността на клетките. Ако пък искате максимален ефект, полезно би било да подхраните и укрепите клетките на целия организъм, като в включите в менюто си повече пълнозърнести продукти, семена и храни богати на растителни мазнини.