20 ноември: Традициите не са това това, което бяха

Слънце в Скорпион, Луна във Водолей

Астрологична картина на деня - 20 ноември

Не точно както сме планирали протича битието ни през последните дни и това би могло да бъде повод както за негодувание, така и за удовлетворение. Въпрос на гледна точка. Ако все още упорито се придържате към планове и модели, които макар и доказали своята ефективност в миналото, сега очевидно отказват да проработят във ваша полза, вероятно е крайно време да осъзнаете, че реалността се е променила необратимо и се налага вие да се нагодите към нея.

Вторник е денят, в който всички несъответствия ще започнат да стават видими, с цел да ни подскажат необходимите корекции в представите, отношението към случващото се, реакциите, поведението, плановете и намеренията ни. Не всичко още е напълно ясно и все още не бива да се доверяваме напълно на очите и най-вече на ушите си, но за сметка на това интуицията е достатъчно изострена и все още незамърсена от влиянието на илюзорни представи и самозаблуди, така че днешният ден има пълен потенциал да ни представи, ако не ясна картина на бъдещето, то поне достатъчно добра представа за това, с какво си имаме работа. Четете знаците на съдбата и следвайте вътрешното си усещане за вярната посока.

Интересът ни днес ще бъде привлечен от общуването и възможността да обменяме новини и идеи с околните. И макар че самото общуване може да протича малко нервно и припряно, ще ни се удава по-лесно, отколкото досега, което ще ни даде възможност да въведем порядък и хармония в ежедневните си контакти и личните си взаимоотношения. Срещите с приятели, както и малки, но полезни покупки, допълнително ще подобрят настроението ни.

Във вечерните часове обаче вероятно мнозина ще почувстват нужда да се уединят, да поразмишляват или просто да си починат. Не се колебайте да го сторите, още повече че всички фактори сочат, че днес е желателно да се придържаме не към планове и уговорки, а към личните си желания и предпочитания.

Работа и бизнес

Стандартните и консервативни решения и модели едва ли ще се окажат ефективни в този момент. Нещо повече - те вероятно са част от причините за загубите и неуспехите ви сега. Затова търсете нови и нестандартни подходи и гледни точки към належащите проблеми и задачи. Това определено ще повиши резултатността и производителността ви. Неформални срещи и контакти могат да станат източници на нови идеи, но следва да имате предвид, че днес не бива да смесваме приятелските с финансовите интереси и отношения и по-добре да се въздържаме от търсене и предлагане на финансова подкрепа в и от приятелски среди.

Здраве, хранене и красота

Енергийният потенциал е достатъчно висок, за да ни позволи да се справим лесно с незначителни здравословни проблеми, но острите симптоми изискват отговорна и навременна лекарска помощ. Проблеми могат да възникнат и ако твърде неразумно разпилявате енергията си и надценявате физическите си възможности. Нервната система и осезателните органи са уязвими - избягвайте шумни места, дразнещи светлини и звуци.
Общи оздравителни и подхранващи кожата и косата процедури ще имат подмладяващ ефект. Всички използвани козметични средства ще бъдат пълноценно усвоени.