Асен от крадците на кабели в болницата: Имам хепатит, искам вкъщи

Мургавият апаш страдал от хепатит Б, затова поиска домашен арест

"Болен съм от хепатит Б, взимам лекарства, в ареста се влоших, вие ми се свят и ме боли", Това заяви днес в съда Асен Михайлов, един от 13-те апаши, които на два пъти оглозгаха кабелите на бургаската болница.

Той се изправи пред окръжните магистрати заедно с авера си Радко Михайлов, за да обжалват наложения им от районния съд постоянен арест.

В началото на заседанието обаче стана ясно, че защитникът на Радко е оттеглил молбата за промяна в мярката на неотклонение. Затова мургавият апаш веднага бе пратен обратно зад решетките.

Аверът му Асен обаче поиска да бъде пуснат под домашен арест. Защитата изтъкна, че клиентът му страда от хепатит, освен това съдействал напълно на разследващите, няколко пъти се явявал в Пето РУ, нямало опасност да се укрие, а и направил пълни самопризнания по случая. 

Прокуратурата обаче контрира, че макар самопризнанията да са смекчаващи вината обстоятелства, кражбата, за която в момента е задържан, е извършена в условията на изпитателен срок по друга условна присъда.

Магистратите начело със съдия Даниел Марков прецениха, че за уточняване на здравословното му състояние трябва да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза. Междувременно обаче решиха да го оставят на топло. 

Вчера сутринта съдът реши да остави зад решетките и друг от мургавите апаши, който поиска по-лека мярка за неотклонение. 22-годишният Страхил Тодоров има 5 присъди за кражби, стана ясно в съда.