СДС бистри съдбата на депутатите, бойкотирали Петър Стоянов

Според Кабаиванов мотивите на експрезидента за отказа му били ясни

Поведението на депутатите от СДС, бойкотирали кандидатурата на Петър Стоянов за КС, ще бъде обсъдено на заседанието в понеделник на Националния изпълнителен съвет на партията, съобщи председателят на СДС д-р Емил Кабаиванов.

"Когато партията реши, че ти не представляваш идеите на СДС, това дали депутатите ще бъдат изключени или не, вече е на втори план. Това е най-тежката политическа и морална присъда, която може да получи един политик от своята партия", коментира той.
"Спрямо подкрепата на депутатите, или неподкрепата им, след решението на Националния изпълнителен съвет, ще се определя кой остава в СДС и кой служи на други интереси, различни от тези на СДС, кой работи срещу СДС. На утрешното заседание ще се обсъждат действията на депутатите – вече не знам дали да ги нарека - от СДС. Утре партията ще им даде своята оценка. Моята оценка е, че те не са седесари, но партията ще им даде най-категорична оценка утре", добави д-р Емил Кабаиванов.
Във връзка с отказа на Петър Стоянов да бъде издигнат за кандидат за член на Конституционния съд от квотата на Народното събрание Кабаиванов каза, че мотивите, които Петър Стоянов изложи, са били ясни.

"Това, което разиграха БСП, Иван Костов и няколко наши депутати, вероятно също е повлияло по някакъв начин", добави д-р Емил Кабаиванов.