СДС в търсене на Другия

Сините се събират, за да линчуват и депутатите отцепници

Националният изпълнителен съвет на СДС се събира на заседание в столичния Парк хател "Москва", за да мърди кой да е следващият кандидат на сините за КС, след като президентът Петър Стоянов отказа номинацията им в петък.

Синьото ръководство ще мъдри днес и какво да прави депутатите от СДС, които се опълчиха на Емил Кабаиванов и отказаха да се съобразят с партийната повеля и да внесат кандидатурата на експрезидента в парламента.

Официално Стоянов се аргументира, че независимо от усилията, които е положил, се оказало невъзможно в толкова кратък срок да прекрати ангажиментите си в чужбина.

Според лидера на СДС Емил Кабаиванов обаче отказът е свързан с негативната кампания срещу Стоянов, водена от депутати на СДС, ДСБ и среди на БСП, които отправиха обвинения за договорки на "Раковска" 134 с ГЕРБ.

"Тази кампания даде отговор на някои много важни въпроси - защо СДС напусна Синята коалиция, защо през тези 3 години депутатите от Синята коалиция тайничко колаборираха с БСП, защо и каква роля игра Иван Костов през прехода.

Една от основните му цели беше да нанася удари върху истинската десница. Защо една малка групичка от хора искат да правим обединение с Иван Костов, а не застават зад Петър Стоянов", коментира упреците Емил Кабаиванов.

Лидерът на СДС каза още, че депутатите са получили своята морална присъда и не отрече, че днес те могат да бъдат изключени на Националния партиен съвет.