Билетчето остава левче, обеща Фандъкова

Целта на общината не е да печели от транспорта, а той да е удобен и достъпен, обяви кметицата

Не се предвижда промяна в цената на билетите за столичния градски транспорт, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БНТ.

"Много е трудно да поддържаш едно ниво на услугата "Градски транспорт" и в същото време в условия, в които се вдигат горивата непрекъснато, да остане същата цена на билета", отчете столичният градоначалник.

Фандъкова добави, че целта на общината не е да печели от градския транспорт, а той да е удобен, качествен и на достъпна цена за хората.

"Инвестициите, които правим в момента в градския транспорт са огромни. Това не е само метрото, това е и проектът за модернизация на градския транспорт", обясни Фандъкова и припомни, че в момента текат процедури за закупуване на нови тролейбуси, за реконструкция на цялата трамвайна линия по бул. "България" и въвеждането на интелигентна система за управление на трафика.

До края на тази година започва изграждането на нови 8 километра от третия метродиаметър до Летище "София" и Бизнес парка в Младост 4, припомни още столичният кмет.

Фандъкова обяви още веднъж, че няма да има промяна в местните данъци и основните такси на софиянци и през следващата година.

Тя припомни, че преди няколко години е взето решение за замразяване на данъците в Столична община като антикризисна мярка, като се е наблегнало на събиране на стари вземания.

По думите на столичния градоначалник тази политика се е оказала успешна.