27 ноември: Подредете мислите си

Слънце в Стрелец, Луна в Телец

Астрологична картина на деня - 27 ноември

 

Луната в Телец днес ще продължава да ни осигурява сравнително спокойна атмосфера, като че ли услужливо даваща ни възможност да въведем ред и порядък в живота си без да бързаме. Въпреки това обаче денят няма да мине без напрежение, заради Меркурий, който очевидно е решил до край да изпробва търпението ни. Малкият пакостник днес най-после приключва триседмичната си ревизия и това, ако не друго, поне ни обещава раздвижване и възможност да продължим от там, от където тя е наложила престой. Ако разбира се това все още е актуално и възможно. Днес обаче Луната ще му даде възможност да прояви всички ефекти на ретроградното движение, ще ги поеме с насита, за да обогати преживяванията ни по време на утрешното лунно затъмнение в Близнаци, което ще продължи да ни държи във властта на Небесния глашатай.

Въпреки че можем да очакваме позитивни изменения в деловия живот, днес, а и утре,  е желателно да избягваме все още сериозни покупки, пътувания, делови преговори, търговски и трудови споразумения. Ангажименти и срещи внезапно могат да бъдат отложени и това вероятно ще породи разочарование и негодувание. Съвсем неуместно - първо, защото внезапно появилото се свободно време ще ви даде добра възможност да се погрижите за себе си, да уредите бита си и да подредите мислите си, и второ защото отменените срещи и провалените мероприятия най-вероятно ще ви спасят от по-тежки усложнения и загуби.

Денят е благоприятен за отдих и усамотение, а така също за осведомяване по отношение на най-новите тенденции и постижения в областта на вашите интереси.

Работа и бизнес

Меркурий ще оттегли ветото си върху деловия растеж, но може да ни донесе неприятни новини от Венера и Сатурн, свързани с ограничения във финансовите ресурси, забавяне на плащания и финансови рестикции от контролни органи и институции. Уместно е да потърсите помощ от вън, ако прецените че не можете да се справите сами. Това също така може да се превърне в разумен довод за търсене на възможности за обединение и сливане на капитали с цел укрепване на стабилността и растежа в бъдеще. Периодът е изключително благоприятен за реализация на добре подготвени рекламни и пиар кампании, медийни проекти и промоции и презентации.

Здраве, хранене и красота

Дните около пълнолуние винаги са натоварени с интензивни емоционални преживявания и обостряне на съществуващи и хронични симптоми. Лунното затъмнение увеличава негативния им ефект върху здравето и психиката, затова бъдете особено внимателни. Избягвайте излишни вълнения и не си правете експерименти със здравето. Периодът е крайно неблагоприятен за хирургична намеса в органите и системите на тялото и тя следва да бъде отложена. В животоспасяващи операции е необходимо да се вземат допълнителни мерки за овладяване на кръвотечението, възстановяване работата на кръвоносните съдове и органи, кръвното налягане и предотвратяване на усложнения в след-оперативния период. Безсънието, както и прекалената сънливост, съпроводени съответно със свръхвъзбудимост или апатия са обичайно явление и ще отшумят до четвъртък вечерта. Не им придавайте особено значение, но вземете мерки, за да поддържате балансирано състояние.