СДС къса със синята номенклатура и олигарсите!

Оставаме опозиция на ГЕРБ, увери зам.-председателят на сините Румен Христов

Когато народните представители работят срещу своята партия, когато не подкрепят такава емблематична фигура като Петър Стоянов, когато непрекъснато се говори по медиите, че СДС няма да влезе в следващия парламент - е недопустимо и няма как нещата да се развият по друг начин, заяви пред БНТ заместник-председателят на СДС Румен Христов по повод изключените трима депутати от редиците на партията.

Той бе категоричен, че "сините" са решили да скъсат "със синята номенклатура и със сините олигарси и да започнем на чисто".

По думите на Христов не е имало сериозен аргумент да не бъде подкрепен президента Петър Стоянов за кандидат на конституционен съдия.

"Недопустимо е хора от СДС да не подкрепят собствените си закони, какъвто беше Законът за лустрацията. Когато се работи по дадена тема и тя трябва да се внесе в НС, ние получаваме отговор: Това не сме го писали ние и няма да го внесем", каза още Христов.

"Как до 16 юли имахме шанс да влезем в следващия парламент, а след 16 юли минахме в "Б" група и вече нямахме шанс да влезем, какво означава това и как може да се говори от бившия ни председател Мартин Димитров", попита още зам.-председателят на СДС.

Той бе категоричен, че в този парламент категорично няма да има коалиция между СДС и ГЕРБ. В подкрепа на това Христов добави, че Националният съвет е взел решение да се участва в дебата за бюджета и да се гласува "против", защото този бюджет изземва от средния и малкия бизнес, вместо да помага за неговото развитие.

"Така че ние сме опозиция на политическа партия ГЕРБ в този парламент. За следващия не искам да гадая, но от сега мога да кажа, че ние коалиция няма да правим с БСП, това е нашият основен опонент", уточни в заключение Румен Христов.