100 стълба и 200 лампи осветяват обновения "Драган Цанков"

Имаме 3 км нова асфалтирана отсечка, радва се кметицата

100 нови стълба и 200 нови осветителни тела са поставени на обновения бул. "Драган Цанков", похвали се кметицата Йорданка Фандъкова, която след кръстовището на две нива на телевизионната кула, откри асфалтирания вече път.

"Около 3 млн. лв. бяха спестени от строежа на кръстовището и за сметка на тях беше изцяло реконструиран и разширен булевард "Драган Цанков". Имаме 3 км нова отсечка", зарадва се тя.

Направена е и повдигната пътека на булеварда, за да се опазят пешеходците, каза още Фандъкова

"Много усилия положихме, за да се спазят сроковете, контролът беше много сериозен", поясни тя.

По думите й при разширяването на бул. "Драган Цанков", са отсечени точно толкова дървета, колкото е било решението на екокомисията.

"Изпълнителят има задачата да направи сега компенсаторното озеленяване. Над 800 нови дървета ще бъдат засадени, така че при всички случаи се опитваме да правим баланс между удобството при пътуване и опазване на зеленината", каза още Фандъкова.

На обвиненията, че задръстванията от тук просто ще се преместят на друго място, кметицата отговори, че гледа с перспектива.

"Следващата година започваме следващото кръстовище. Ако досега са правени с такова темпо улиците и кръстовищата, мисля, че нямаше да говорим сега за такива големи задръствания. Започна проектирането на следващия участък – кръстовището на Семинарията. Там настоях да се промени и проекта, за да не се секат дървета в парка", каза още тя.

Кметицата посочи, че догодина ще се работи още по-отговорно, за да не се блокира трафика в София при ремонтите на пътища.

"Въпреки това не може без стеснения и без затруднения в движението", отсече столичният кмет.